Από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα το παιχνίδι φάνηκε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Άρη να είναι κυρίαρχος στο παρκέ, να έχει πολυφωνία στην επίθεση (όλοι οι παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής σκόραραν) ενώ από την άλλη το Μεσολόγγι, φαινόταν χαμένο σε άμυνα και επίθεση, με διαδοχικά λάθη. Χαρακτηριστικό είναι το τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι φιλοξενούμενοι, πέτυχαν 9 πόντους και δέχθηκαν 23.

Από το ξεκίνημα ο Άρης ήταν αυτός που πήρε τα ηνία του αγώνα και επέβαλλε το ρυθμό του, με το Μεσολόγγι, να κάνει αρκετά λάθη τα οποία και εκμεταλλεύθηκαν οι παίκτες του Σάββα Καμπερίδη, φτάνοντας τη διαφορά και στο +12 (25-13).

Με το τρίποντο του Λιτλ, οι κίτρινοι ανέβασαν στο +16 τη διαφορά για το 39-23, με το Μεσολόγγι να μοιάζει σαν να μην μπήκε στη δεύτερη περίοδο και τον Άρη με τους Ντεκόζι και Ντραγκίσεβιτς, Μιλόσεβιτς –που επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση- να κρατά σταθερά το προβάδισμα. Προς το τέλος της δεύτερης περιόδου, που χαλάρωσε η άμυνα των κίτρινων, οι φιλοξενούμενοι, μάζεψαν τη διαφορά (42-29).

Με τα τρίποντα των Κουζέλογλου και Τσάλμερς, η διαφορά έφτασε στο +19 (21’, 48-29) και στο +25 (54-29) με το Μεσολόγγι να μη βρίσκει λύσεις επιθετικά και χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην άμυνα, μένοντας χωρίς να σκοράρει για τέσσερα λεπτά, με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο Άρης είχε εξασφαλίσει τη νίκη, οι δύο ομάδες όμως κάθε άλλο παρά κακό μπάσκετ προσέφεραν, με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί από νωρίς.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 42-29, 65-38, 77-48

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

https://www.sdna.gr/