Σκληρό lockdown σε όλη τη χώρα, απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά γυμνάσια ετοιμάζει να ανακοινώσει η Κυβέρνηση!

Κορονοϊός: Αναπόφευκτο μοιάζει πλέον το γενικευμένο και σκληρό lockdown. Πιθανότατα σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Αττική, όπως ακουγόταν το τελευταίο διάστημα. Ετοιμάζονται επίσημες ανακοινώσει με πιο πιθανή μέρα την Παρασκευή (5/2).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime η απόφαση έχει ήδη παρθεί. Η εισήγηση του Σωτήρη Τσιόδρα στο συμβούλιο των λοιμοξιολόγων ήταν καταλυτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους συνεργάτες του, την επιτροπή των ειδικών και τους αρμόδιους υπουργούς αναμένεται να κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις. Κι αυτές θα έχουν να κάνουν με ένα lockdown που θα θυμίζει περισσότερο αυτό της πρώτης καραντίνας. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος.

Αυτές θα περιλαμβάνουν αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων και εισαγωγή νέων. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται το «λουκέτο» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει πως τα Γυμνάσια θα επανέλθουν σε τηλεκπαίδευση. Τα λύκεια θα παραμείνουν ασφαλώς κλειστά, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το θα συμβεί με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Από εκεί και πέρα το λιανεμπόριο σε πρώτη φάση δεν θα κλείσει τελείως. Απλώς θα καταργηθεί το click in shop και θα έχουμε μόνο click away στα καταστήματα. Ανάλογα με τις προδιαγραφές κάθε χώρου, θα λειτουργήσουν και τα καταστήματα στα malls. Πάντα με τη λογική του click away.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Αναφέραμε πως μπαίνει STOP στο σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική. Ο λόγος είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση που θα προκύψει, από τους ανθρώπους που θα θέλουν να επιστρέψουν από τις δουλειές τους. Και δεν είναι μόνο η κίνηση στους δρόμους, αλλά και στα ΜΜΜ. Δεν αποκλείεται όμως να εφαρμοστεί αυτή το Σαββατοκύριακο. Και πιθανότατα να συμβεί αυτό πανελλαδικά και όχι μόνο στην Αττική. Οι αστυνομικοί έλεγχοι αναμένεται να είναι εντατικότεροι, προκειμένου να μειωθεί η κυκλοφορίας στους δρόμους.

Την Παρασκευή αναμένονται όλα να οριστικοποιηθούν με ανακοινώσεις από την πολιτική προστασία.