Η προσθήκη του Εντινγκά έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τις χειμερινές προσθήκες των «κυανοκίτρινων» που δείχνουν να έχουν ενισχυθεί σημαντικά

Εντυπωσιακό ήταν το χειμερινό μεταγραφικό φινάλε του Παναιτωλικού, καθώς το… κερασάκι στην τούρτα ήταν η προσθήκη του Ντέλβιν Εντιγκά. Γνώριμός μας που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, πλαισιώνει πλέον τους Ελντερ Μπαρμπόσα, Νίκο Καρέλη, Εντιν Τσότσαλιτς και Γιώργο Μανθάτη ως τα «νέα» πρόσωπα στο Αγρίνιο.
Ετσι μπορούμε πλέον να κάνουμε τη… σούμα και επί χάρτου, αλλά και με γνώμονα τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμές, το πρόσημο για τα «καναρίνια» είναι θετικό. Τι πήραν λοιπόν, αν θέλουμε να ψάξουμε πίσω από τις λέξεις.
*Παίκτες που ξέρουμε τι μπορούν να δώσουν. Εκτός του Μανθάτη που λογίζεται και ως μία επένδυση για το μέλλον (είναι 23), οι άλλοι τέσσερις έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους, εντός και εκτός συνόρων. Ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, πάνε και λογικά για βασικοί. 
*Πέντε ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρότι οι τρεις είναι ξένοι. Οι Μπαρμπόσα, Τσότσαλιτς, Εντινγκά και φυσικά οι Καρέλης, Μανθάτης αντιλαμβάνονται πολύ καλά που ήρθαν, τι περιμένουν από εκείνους και ότι «παίζεται» η επιβίωση της ομάδας.
*Σε συνάρτηση αυτού μάλιστα υπάρχει μία λεπτομέρεια που δεν περνά απαρατήρητη. Ολοι τους υπέγραφαν για μίνιμουμ 1,5 χρόνο. Και οι πέντε  ήρθαν σε μία ομάδα που «παλεύει» για την παραμονή της και ξέχωρα από το αυτονόητο. ότι δηλαδή παίζουν για να τη σώσουν, έχουν να διασφαλίσουν και το δικό τους συμβόλαιο. Το τελευταίο ακούγεται, και εύλογα, κάπως κυνικό, αλλά δεν χαρακτηρίζεται «στυγνός επαγγελματισμός», αφού «ενισχύεται» από τον παράγοντα χαρακτήρα και το πώς αντιλαμβάνονται την μπάλα. Δεν βλέπουν το Αγρίνιο ως μία «αρπαχτή», σε ελεύθερη μετάφφραση, και το δείχνουν με πράξεις. Οι γνωρίζοντες από τα αποδυτήρια παρατηρούν πως κινούνται σε αυτά οι Μπαρμπόσα, Τσότσαλιτςο Καρέλης έφτασε την Τετάρτη (3/2) στην Ελλάδα και ενώ θα μπορούσε να μείνει στην Αθήνα, να ενσωματωθεί στην αποστολή που ήταν στην πρωτεύουσα λόγω της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και να μεταβεί την επομένη στο Αγρίνιο, εκείνος πήγε κατευθείαν στο Emileon για προπόνηση ώστε να είναι πανέτοιμος για τον επερχόμενο αγώνα με τον Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα (8/2), ενώ ο Εντινγκά στις σημερινές του συνομιλίες έδειχνε «διψασμένος» για ποδόσφαιρο και μίλαγε σαν να παίζει καιρό στον Παναιτωλικό. Στην πρώτη του κιόλας ημέρα στην ομάδα, ενώ χωρίς να έχει καλά καλά εγκατασταθεί, πήγε αμέσως για προπόνηση!
*Ολοι τους έχουν «ζήσει» σε απαιτητικά αποδυτήρια. Μεταξύ άλλων ο Καρέλης σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ο Εντινγκά σε Ολυμπιακό, Μονακό, Λοκομοτίβ Μόσχας, ο Μπαρμπόσα σε ΑΕΚ, Πόρτο, ο Τσότσαλιτς σε Μακάμπι Χάιφα, ακόμη και ο Μανθάτης έχει περάσει από τους «ερυθρόλευκους». Ανάλογες εμπειρίες σε καθιστούν προσωπικότητα.
*Οι τέσσερις μάλιστα (Μπαρμπόσα, Τσότσαλιτς, Καρέλης, Εντινγκά) είναι και διεθνείς, άρα επιπλέον παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.
*Μάλιστα οι της συγκεκριμένης τετράδας δεν συμπλήρωναν απλά το ρόστερ στις κατά τεκμήριο «μεγάλες» ομάδες που βρέθηκαν, αλλά ήταν και βασικοί. Πάρα πολύ σημαντικό. Ο Εντινγκά για παράδειγμα δεν ήταν παίκτης rotation στο λιμάνι, αλλά σε μία διετία αγωνίστηκε σε 61 ματς, εκ των οποίων τα 12 ήταν στο Champions League (σημείο αναφοράς η εμφάνισή του με τη Γιουβέντους στην Ιταλία). Σε ανάλογο χρονικό διάστημα ο Μπαρμπόσα μέτρησε 68 εμφανίσεις με την ΑΕΚ κ.ο.κ.
*Επιμένουμε στον παράγοντα παραστάσεις, που διαμορφώνουν την προσωπικότητα που είναι πολύτιμη σε δύσκολες στιγμές και όταν η μπάλα «καίει» και ο Παναιτωλικός, ενόψει της συνέχειας, χρειάζεται «καθαρό μυαλό», αφού κάθε λάθος ενδέχεται να αποβεί καθοριστικό. Εχουμε και λέμε. Μπαρμπόσα 5 τίτλοι σε συλλογικό επίπεδο (ΑΕΚ, Πόρτο, Μπράγκα, Ακίσασπορ), Εντινγκά 4 (Ολυμπιακός, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μονακό), Καρέλης 3 (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), ενώ και ο Μανθάτης έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, με τους «ερυθρόλευκους».
*Το βασικότερο όμως είναι πως πλην των εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τα κανόνα, οι νέες προσθήκες των «κυανοκίτρινων» όπου και αν έπαιξαν.. .άφησαν το στίγμα τους.