Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή των προπονήσεων σε Football League και Γ’ εθνική για δύο εβδομάδες.

Πισωγύρισμα και νέες εξελίξεις σε Football League και Γ’ εθνική, καθώς αναστέλλονται οι προπονήσεις για δύο εβδομάδες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέο λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στα πλαίσια των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι η Football League και η Γ’ εθνική δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στις 28 Μαρτίου, όπως είχαν ανακοινώσει οι Λίγκες και ο αρχικός προγραμματισμός πάει πίσω για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η επίμαχη ενημέρωση του Χαρδαλιά

«Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εξαιρείται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών 1) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας (SL1+SL2) 2) στα πρωταθλήματα της α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρησης και της Α’ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρησης (Volleyleague) και μόνο στις Ευρωπαϊκής διοργανώσεις σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών.

Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα προληπτικό έλεγχο των αθλητών για covid19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται επίσης η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η γενική γραμματεία αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».