Ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε την απόκτησή του λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είχε μπει ο Σεπτέμβριος και ο Βάντερσον ήταν μία μεταγραφή για να υπάρχει επιπλέον βάθος στη θέση του αριστερού μπακ.

Ο ίδιος το είχε παλέψει αρκετά. Ήθελε να πάει στο Αγρίνιο και το πήρε πάνω του. Τις επαφές με τον Μάκη Μπελεβώνη εκείνος τις έκανε, δείγμα του πόσο το ήθελε. Ήταν, μάλιστα, τέτοια η επιθυμία του που πήγε με πολύ λίγα χρήματα. Ο Βάντερσον ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, ο Παναιτωλικός είναι ένα μαγαζί που έχει οικονομική ασφάλεια και τελικά το deal έγινε, αφού τον παίκτη τον ήθελε και ο Μάκης Χάβος. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί, άλλωστε, στη Λαμία και υπήρχε αλληλοεκτίμηση.

Όταν αποχώρησε ο Μακεδόνας τεχνικός άρχισαν να αραιώνουν και οι συμμετοχές του έμπειρου Βραζιλιάνου. Υπήρξε κάποια στιγμή η διάθεση να στηριχτεί η μεταγραφική επιλογή της διοίκησης, ο Περέιρα. Ο Βάντερσον δεν το έβαλε κάτω παρόλο που έγινε μία προσπάθεια από ορισμένους ώστε να απαξιωθεί. Τελικά επέστρεψε δριμύτερος και έχοντας κερδίσει και την αναγνώριση όλων.

Σε ανύποπτη στιγμή ο Μπελεβώνης μπήκε στα αποδυτήρια και τον αποθέωσε. Είπε πως είναι υπόδειγμα με τη συμπεριφορά του και τη διάθεσή του. Το σκηνικό άρχισε να αλλάζει και τρία ματς τώρα ο Βάντερσον είναι ενδεκαδάτος. Και όχι στη θέση που τον έχουμε συνηθίσει, αλλά ως στόπερ. Το στοίχημα με τους μικρούς στο κέντρο της άμυνας δεν έχει βγει και ο Τραϊανός Δέλλας πήρε το ρίσκο και τον έβαλε εκεί.

Στα θετικά αποτελέσματα με Άρη και Παναθηναϊκό ήταν από τους καλύτερους. Στα 36 του δείχνει ακόμα διάθεση να παίξει για να αποδείξει. Έστω και εάν στο Αγρίνιο πήγε με ένα συμβόλαιο της τάξης των 35.000 ευρώ. Είπαμε, το ήθελε πολύ, πάλεψε για να γίνει αυτή η μεταγραφή και κερδισμένος δεν βγήκε μόνο εκείνος από το deal αλλά και ο Παναιτωλικός.

https://www.sportime.gr/