Οι φωνές των ανθρώπων του αθλητισμού και η άμεση αντίδραση του Υφυπουργείου, όπως όλα δείχνουν, φέρνει την ανατροπή και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί ότι τελικά δε θα μπει λουκέτο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Στην σημερινή σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά , που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, διαπιστώθηκε ότι από λάθος δεδομένα και εντυπώσεις των Λοιμωξιολόγων μπήκε προχτές νέο «λουκέτο» στα πρωταθλήματα πόλο (ανδρών-γυναικών), χάντμπολ (ανδρών-γυναικών), βόλεϊ (γυναικών), μπάσκετ (γυναικών) και την ποδοσφαιρική Football League.

Οι κ.κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς επέμειναν για άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει αύριο, ειδάλλως ανατινάζεται ο αθλητισμός στη χώρα μας, καθώς τους επόμενους μήνες πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν και μια σειρά άλλων σημαντικών διεθνών διοργανώσεων στις οποίες μετέχουν εθνικές ομάδες όλων των εμπλεκομένων αθλημάτων.

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου μια ώρα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον ΓΓΑ να ζητούν την άμεση διόρθωση της προχθεσινής λανθασμένης απόφασης, αποδεικνύοντας με πίνακες και στοιχεία (τεστ, θετικότητα κ.λπ.) πόσο ελάχιστα είναι τα κρούσματα στον οργανωμένο αθλητισμό.

Παράλληλα, ασκήθηκε σφοδρή κριτική επειδή προχτές αποφάσισαν το «λουκέτο» χωρίς να ενημερώσουν Αυγενάκη-Μαυρωτά και χωρίς να τους ζητήσουν τη συμμετοχή στη σύσκεψη ή την κατάθεση της γνώμη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποδείχθηκε ότι οι Λοιμωξιολόγοι έκλεισαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διότι μπέρδεψαν τα κρούσματα στο βόλεϊ ανδρών με το βόλεϊ γυναικών!

Θεώρησαν ότι οι γυναίκες (ερασιτεχνικό) είχαν τα περισσότερα και πήρε η… μπάλα όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που υποτίθεται ότι δεν εφαρμόζουν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως κάνουν οι επαγγελματικές κατηγορίες!

Αποδείχθηκε ότι μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι το βόλεϊ της Σύρου είναι γυναικών και όχι ανδρών και το συνέδεσαν με τα κρούσματα στο νησί μετά το ματς με Φίλιππο Βέροιας.

Υφυπουργός Αθλητισμού και ΓΓΑ ανέλυσαν διεξοδικά γιατί πρέπει να ανοίξουν ξανά αύριο τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις, επιμένοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και όχι την άλλη εβδομάδα, ενώ με αυστηρό και ενοχλημένο τόνο, δόθηκαν αναλυτικότατα από Αυγενάκη και Μαυρωτά στοιχεία για κάθε πρωτάθλημα (ημερομηνίες, στοιχεία τεστ κ.λπ.). Παράλληλα οι δύο άνδρες δέχθηκαν αμέσως τυχόν εισήγηση των Λοιμωξιολόγων για να γίνουν ακόμα αυστηρότερες οι προϋποθέσεις (τεστ 48 ώρες πριν τα ματς π.χ.) και πλέον περιμένουν την απάντηση τους μέσα στις επόμενες ώρες.

https://soccerlive.gr/