Ο Παναιτωλικός σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί σε καμία περίπτωση «δάφνες» ποιότητας, έκαμψε την αντίσταση του Βόλου στο Αγρίνιο και ανέβηκε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα (20 βαθμούς). Φυσικά όλα θα κριθούν στα Play-Out αλλά το γκολ του Αριγίμπι μπορεί να αποδειχθεί «χρυσό» για το συγκρότημα του Τραϊανού Δέλλα.

Νεύρα, λίγες φάσεις και «μάχη» στο κέντρο

Χωρίς μεγάλες ευκαιρίες το πρώτο 45λέπτο στο Αγρίνιο με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές στα μετόπισθεν, προσπαθώντας να κερδίσουν παράλληλα το κέντρο. Στο 27ο λεπτό ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη του τελική (και μοναδική στο πρώτο ημίχρονο) με τον Αριγίμπι αλλά ο Κλέιμαν είπε «όχι». Ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει από εκεί και έπειτα αλλά μοναδική καλή στιγμή έως το ημίχρονο, ένα σουτ του Μαρτίνεθ στο 42′ (το έπιασε ο Μελίσσσας).

Φάσεις αγνοούνται

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα χειρότερο από το πρώτο στο Αγρίνιο. Ειδικά το πρώτο 25λέπτο δεν είχε απολύτως τίποτα. Λίγα νεύρα στον χώρο του κέντρου, λίγο οι αλλαγές, δεν άφησαν τις δύο ομάδες να βρουν κανένα είδος ρυθμού.

Αριγίμπι «μάτωσε» τα δίχτυα και χάρισε το τρίποντο-παραμονής

Στο 75ο λεπτό ο Παναιτωλικός τα κατάφερε! Με το 13ο φετινό του γκολ σε 25 ματς και το 4ο του Αριγίμπι, οι γηπεδούχοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Όλα ξεκίνησαν από μία στημένη φάση και μία όμορφη ενέργεια του Ταχάρ (είχε περάσει αλλαγή στο ξεκίνημα του β΄μέρους). Ο Αριγίμπι σε μία από τις κακές του φετινές εμφανίσεις πάντως, προ κενής εστίας δεν θα μπορούσε να μην ευστοχήσει.

Το τελευταίο δεκάλεπτο

Λίγο μετά την επίτευξη του γκολ, ο Τραϊανός Δέλλας θέλοντας να κλειδώσει τη νίκη, πέρασε τον Μαλλή στο χορτάρι αντί του Ντάλσιο. Μία αλλαγή που συνδυάστηκε με αλλαγή συστήματος (5-4-1). Παρά τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς με τους οποίους τέλειωσε το ματς η ομάδα του Αγρινίου, ο Δουβίκας ήταν απειλητικός και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, τουλάχιστον δύο φορές.

Ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης την επόμενη Κυριακή (14/03) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Πολύ σημαντική η αναμέτρηση της Ριζούπολης, όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία για τα «καναρίνια». Από την άλλη, ο Βόλος θα υποδεχθεί την ΑΕΚ με στόχο ακόμα μία νίκη που θα μετατρέψει τα Play-Out σε διαδικαστικού χαρακτήρα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Μεντίνα (70΄Τσιγγάρας), Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Περέιρα, Εντινγκά, Ντάλσιο (84΄Μαλής), Μάζουρεκ (83΄Ντουάρτε), Ντίας (54΄Ταχάρ), Αριγίμπι, Καρέλης (70΄Ματσόλα).

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Σάντσες, Γκρίλο, Τέκιο, Φεράρι, Τσοκάνης (76΄Μπουένο), Ριένστρα (66΄Μπαρτόλο), Νίνης, Μπαριέντος, Μαρτίνες, Δουβίκας.