Ένα δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι σε διάστημα πέντε ημερών δίνει αύριο (14/3, 17:00) ο Ηρακλής, προερχόμενος από εκείνο της περασμένης Τετάρτης με τον Άρη στο οποίο γνώρισε «βαριά» ήττα.

Ο Ηρακλής με ρεκόρ πια 3-5 στο Ιβανώφειο, θα υποδεχτούν το Μεσολόγγι  που προέρχεται από σερί τριών ηττών συνολικά και επτά ηττών στα παιχνίδια του μακριά από το Αγρίνιο, που χρησιμοποιεί ως έδρα.

Η ιστορία

Το ματς της 5ης Δεκεμβρίου, το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων στην κατηγορία, ήταν ένα μπασκετικό θρίλερ. Κρίθηκε στην εκπνοή του με ένα τρίποντο του Ολιβιέρ Χάνλαν που διαμόρφωσε το 71-68 υπέρ του Ηρακλή. Για τους νικητές ο Καναδός είχε 14 και ο Σκοτ Σαγκς 10 πόντους. Από την άλλη πλευρά, ο Τσαντ Μπράουν σημείωσε ένα εντυπωσιακό double-double με 15 πόντους και 16 ριμπάουντ ενώ ο Γιάννης Χατζηνικόλας είχε 13 πόντους, με 5/5 δίποντα και πέντε ασίστ.

Οι αριθμοί

Ηρακλής

* Με τρεις βολές εύστοχες βολές ο Ουίλ Χάτσερ θα φτάσει τις 300 στη Basket League.

+ Τρία ριμπάουντ περισσότερα έχει σε μέσο όρο ο Ηρακλής στα εντός έδρας παιχνίδια του. Μαζεύει 35,5 έναντι των 32,5 που έχει ως φιλοξενούμενος.

– Ο Ηρακλής έχει τη χειρότερη επίθεση του Πρωταθλήματος με μέσο όρο 69,75, όντας μάλιστα λιγότερο παραγωγικός στα εντός έδρας παιχνίδια του από τα εκτός με 68,3 πόντους.

Μεσολόγγι

* Ο Γιάννης Χατζηνικόλας με τέσσερις πόντους θα φτάσει τους 200 στην 73η εμφάνιση του στη Basket League.

+ Περισσότερο δημιουργική (+1,3 ασίστ) και πιο εύστοχη στα τρίποντα (+5,8%) είναι η ομάδα του Μεσολογγίου στα εκτός έδρας παιχνίδια της.

– Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου περιορίστηκε σε μονοψήφια επίδοση εύστοχων τριπόντων στα πέντε από τα έξι τελευταία και συνολικά στα 12 από τα 16 παιχνίδια της. Έτσι με μέσο όρο 7,63 έχει την προτελευταία θέση της σχετικής λίστας του Πρωταθλήματος, οριακά πάνω από την ΑΕΚ (7,6).