Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι με εκατέρωθεν ευκαιρίες ο Απόλλων επικράτησε του Παναιτωλικού με κορυφαίο τον Μπεντινέλι και σκόρερ τον Σλίβκα. Αναποτελεσματικοί οι Αγρινιώτες.

Το ματς
Με ευκαιρία από τα αποδυτήρια ξεκίνησε ο αγώνας στο «Καμάρας», με τον Παναιτωλικό να έχει μεγάλη ευκαιρία με τον Μάζουρεκ μόλις στα 34 δευτερόλεπτα αγώνα, από σέντρα του Ντίας! Ο Απόλλων απάντησε με τον δραστήριο Μπεντινέλι στο 10΄, με το σουτ του Βραζιλιάνου να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτών του Μελίσσα.

Οι γηπεδούχοι κινήθηκαν κυρίως στην αριστερή πλευρά, κέρδισαν αρκετά φάουλ και κόρνερ, χωρίς να τα εκμεταλλευτούν. Στην απέναντι πλευρά το 4-4-2 του Δέλλα δεν βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να μοιάζει κομμένος στα δύο.

Οι Αγρινιώτες ξαναβρήκαν τα πατήματα τους μετά το 25ο λεπτό. Ο Μάζουρεκ απείλησε με μακρινό σουτ που κατέληξε άουτ στο 26΄ και ένα λεπτό αργότερα ο Ντάλσιο σούταρε εντός περιοχής και ο Βερούλστ απομάκρυνε. Αυτή ήταν η πρώτη φάση των φιλοξενούμενων με σουτ στην εστία.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει. Στο 34΄, από εκτέλεση κόρνερ οι παίκτες του Απολλωνα πήραν 3 κεφαλιές στην περιοχή, η τελευταία του Τσιλούλη αλλά αδύναμη, στα χέρια του Μελίσσα. Η τρίτη και καλύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα  ήταν ξανά με κεφαλιά, αυτή τη φορά του Ντάουντα από σέντρα του Μπεντινέλι, και πάλι όμως στα χέρια του Μελίσσα. Το ημίχρονο τελείωσε με εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μελίσσα και οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Περέιρα να αδειάζει δύο αμυντικούς από αριστερά στο 55΄, να σεντράρει και μετά την προσωρινή απομάκρυνση ο Ματσόλα δεν κατάφερε με το ριμπάουντ να στείλει τη μπάλα προς την εστία. Ο φορ των φιλοξενούμενων απείλησε εκ νέου ένα λεπτό αργότερα, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν είχε δύναμη και ο Βερούλστ μπλόκαρε εύκολα.

Ο γόρδιος δεσμός της ισοπαλίας κόπηκε στο 63ο λεπτό, με τον Μπεντινέλι να μαζεύει τη μπάλα έξω από την περιοχή μετά από λάθος απομάκρυνση του Κωνσταντόπουλου και με μαγικό τακουνάκι να πασάρει τον Σλίβκα που δεν έχασε την ευκαιρία για το 1-0. Μάλιστα οι σοκαρισμένοι φιλοξενούμενοι λίγο έλλειψε να δεχτούν και δεύτερο γκολ δύο λεπτά αργότερα, όταν από άλλο ένα λάθος της άμυνας ο Ντάουντα έχασε την ευκαιρία σουτάροντας άουτ.

Ο Δέλλας έπαιξε τρία χαρτιά μαζεμένα στο 76΄, περνώντας στο ματς του Βέργο, Γιάκολις και Ταχάρ αντί των Ματσόλα, Μάζουρεκ και Κωνσταντόπουλου, ο Παναιτωλικός έγινε μεν πιο απειλητικός, όχι όμως τόσο ώστε να απειλήσει επί της ουσίας την εστία του Βερούλστ. Έτσι ο Έλληνας προπονητής άδειασε τον πάγκο του με άλλες δύο αλλαγές στο 85΄ (Μεντόζα, Αζάντι), την ίδια στιγμή που ο Παράσχος θωράκιζε την άμυνα του με τρεις δικές του αλλαγές.

Ο Παναιτωλικός βρήκε τις ευκαιρίες για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Στο 87΄ ο Μεντόζα από δύσκολη γωνία σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 90΄ ο Ντίας είχε ελεύθερο πεδίο έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά αλλά ο Βερούλστ έκανε την επέμβαση του αγώνα και κράτησε το 1-0. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε, με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ – Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης – Σλίβκα (85’ Kάλισιρ), Φατιόν – Κολ (90’+3’ Λαγός), Μπεντινέλι (85’ Τσαμπούρης), Τσιλούλης – Ντάουντα (78’ Ιωαννίδης).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Τσιγγάρας, Κωνσταντόπουλος (76’ Ταχάρ), Βάντερσον, Περέιρα (84’ Αζάντι) – Ντάλσιο, Ντίας, Εντινγκά, Μάζουρεκ (76’ Γιάκολις) – Ματσόλα (76’ Βέργος), Καρέλης (84’ Μεντόσα).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους παρέμειναν: Κώτσαρης, Μπρούτσιτς, Μουνιέ, Φερνάντεζ, Κιτόκο.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους παρέμειναν: Κνετ, Μαλής, Αρσούρα, Ντουάρτε.

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης Α’ Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης Β’ Βοηθός: Θεόφιλος Μωυσιάδης 4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Κουκούλας Διαιτητής VAR: Στέφανος Κουμπαράκης.