Αντίστροφα μετράει η Ελλάδα για σταδιακή άρση των περιορισμών που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από συνέντευξή του στο CNN η χώρα μας θα μπει σε νέα φάση από την επόμενη εβδομάδα με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειμένου να προτείνει τον τρόπο που θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown που είναι σε ισχύ από τον Νοέμβριο. Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες καλούνται να λύσουν τον γρίφο αντιλαμβανόμενοι την κούραση των πολιτών.

Αν τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, από το Σάββατο 20 Μαρτίου θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 19:00 που ισχύει έως σήμερα για τα Σαββατοκύριακα. Αν αυτό συμβεί τότε θα μεταφερθεί για τις 9 το βράδυ που ισχύει τις καθημερινές.

Τα μέλη της επιτροπής θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί η χρήση του κωδικού 6 για μετακίνηση για άθληση με το αυτοκίνητο και σε άλλο δήμο.

Μέχρι σήμερα επιτρέπεται η χρήση του συγκεκριμένου κωδικού μόνο για μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Με τα δύο αυτές μέτρα, η κυβέρνηση και οι ειδικοί ελπίζουν να περιοριστούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και παράλληλα να προσφέρουν ανάσες… ελευθερίας στους πολίτες, τώρα που ο καιρός βελτιώνεται και η μέρα μεγαλώνει.

Στο τραπέζι παραμένει ακόμα το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και των κέντρων αισθητικής από τις 22 Μαρτίου, αυστηρά με ραντεβού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, από τις 29 Μαρτίου θα ανοίξει το λιανεμπόριο με την αποστολή μηνύματος στο 13032. Οι αγορές θα έχουν αυστηρή χρονική διάρκεια τριών ωρών και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται με τη μέθοδο του click away στις επιβαρυμένες περιοχές.

https://instanews.gr/