Οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο με τρία γκολ

Το πρώτο ημίχρονο αποδείχτηκε υπεραρκετό για την Λαμία να νικήσει με το εντυπωσιακό 0-3 τον Παναιτωλικό, στο γήπεδο του Αγρινίου και ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι, όπως και πέρυσι, στα play out, βιώνουν ημέρες αγωνίας στην διεκδίκηση της παραμονής τους.

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και έκαναν διαχείριση του ρυθμού στην επανάληψη,

Η Λαμία έφτασε τους 26 βαθμούς και έχει προβάδισμα έξι βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, στην οποία βρίσκονται οι ισόβαθμοι Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ (20β.) και ακολουθεί η ΑΕΛ με 19 βαθμούς.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λόγω της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης βροχόπτωσης, ανάγκασε τις ομάδες σε παιχνίδι αναγνώρισης στα πρώτα είκοσι λεπτά. Οι δυνατές «μονομαχίες» για την κατοχή της μπάλας, ήταν το σκηνικό του αγώνα και καμία ουσιαστική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε στις δυο μεγάλες περιοχές. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, άρχισαν  να… «χορεύουν» στην βροχή!

Δεν «συγχώρεσαν» τα λάθη του Περέιρα και του Τσότσαλιτς στο πρώτο και στο τρίτο γκολ που πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο. Το 0-3 φάνταζε με…τελικό σκορ, αλλά ήταν δίκαιο και «καθρέφτιζε» την αποτελεσματικότητα των παικτών της Λαμίας που δημιούργησαν τέσσερις τελικές προσπάθειες και σκόραραν τρείς φορές!

Τον «χορό» των γκολ άρχισε στο 23’,  με σκόρερ τον Βασιλακάκη από σέντρα του Ντελέτιτς και σε φάση αντεπίθεσης από “κλέψιμο” της μπάλας στον χώρο του κέντρου και το λάθος του Περέιρα.

Τρείς παίκτες της Λαμίας εναντίον δυο του Παναιτωλικού και από την σέντρα ακριβείας του Ντέλετιτς, ο Βασιλακάκης “σημάδεψε” εύστοχα στην αριστερή γωνία. Τέσσερα λεπτά αργότερα (27’), ο Ντέλετιτς που ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ έγινε «εκτελεστής» με το εύστοχο πλασέ του, ύστερα από την πάσα του Καραμάνου (0-2).

Το επιθετικό κρεσέντο της Λαμίας συνεχίστηκε στο 43’. Ο Ρόμανιτς…άνοιξε το “δώρο” του Τσότσαλιτς που δεν έδιωξε την μπάλα από το γέμισμα του Ντέλετιτς και ο Σέρβος σκόραρε στο τετ-α-τετ με τον Μελισσά, αξιοποιώντας στο έπακρο, την πάσα του συμπατριώτη του στον κενό χώρο. Δοκάρι του Βέργου στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σε τετ-α-τετ.

Στην δεύτερη αγωνιστική (3 Απριλίου), ο Παναιτωλικός θα παίξει στην Λάρισα και η Λαμία θα υποδεχτεί τον Βόλο.

Διαιτητής:  Κουτσιαύτης- Βοηθοί:  Μπούξμπαουμ,  Καραγκιοζόπουλος (Συνδέσμου Ημαθίας) Διαιτητής

Κίτρινες: Ρόμανιτς (20’), Σκόνδρας (23’), Ντίας (34’)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Μελίσσας, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα (66’ Ταχάρ), Μεντίνα (46’ Γιάκολις), Εντινγκά, Ντίας, Ντάλσιο (46’ Τσιγγάρας), Μάζουρεκ (46’ Βέργος), Αριγίμπι, Καρέλης (70’ Αζαντι).

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (78’ Τζέιμς), Ντέλετιτς (88’ Σαραμαντάς), Καραμάνος, Βασιλακάκης (68’ Μπιαρνασον).