Αναλυτικά η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του Παναιτωλικού αναφέρει τα εξής:

ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ
“Στηρίζουμε την ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δούμε την ανάλογη ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ μέχρι το τέλος.” Με αυτά τα λόγια έκλεισε το σχόλιο μας μετά τον αγώνα με τη Λάρισα. Τι είδαμε στο Βόλο; Μια ομάδα άψυχη, άνευρη, χωρίς πλάνο στο παιχνίδι της, μια ομάδα που έχει γίνει, πλέον, η χαρά του αντιπάλου. Ένας ουδέτερος παρατηρητής βλέποντας τον αγώνα χωρίς να έχει γνώση της βαθμολογίας θα πίστευε ότι η ομάδα που καίγεται για παραμονή στην κατηγορία είναι ο Βόλος και ότι ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ είναι ο “αδιάφορος”.
Είναι γνωστό ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Στην προκειμένη περίπτωση είναι γνωστό σε όλη την πόλη, ή μάλλον σε όλη τη χώρα. Άνθρωποι χωρίς ιδέα από ποδόσφαιρο, που βγάζουν λεφτά από τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ, έχουν φέρει την ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη θέση που βρίσκεται. Δεν θα αναλωθούμε όμως άλλο σε αυτούς, εξάλλου είπαμε, ΦΕΤΟΣ “ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ” ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Είτε η ομάδα βρίσκεται στη Β’ Εθνική, είτε στην Α’ Εθνική, το οποίο είναι ευχή όλων.
Ήρθε όμως η ώρα για παίκτες, προπονητές, αλλά και για τον οποιοδήποτε βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας σε κάθε αγωνα, να κάνουν την αυτοκριτική τους. Γιατί νομίζουμε ότι δεν το έχετε κάνει ακόμα. Όπως και να το κάνουμε έχετε και εσείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την θέση που βρίσκεται ο συλλογος. Δε νοείται όμαδα, που παίζει “τελικό” σε κάθε παιχνίδι, να χάνει από τα αποδυτήρια με κατεβασμένα τα χέρια. Κάτι δεν πάει καλά κύριοι.
Σταματήστε να ξεφτιλίζεστε και κυρίως να ξεφτιλίζετε αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ σύλλογο, δεν του αξίζει. Η αλήθεια είναι ότι είστε πολύ τυχεροί που τα γήπεδα είναι άδεια, γιατί τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά. Ακόμα και τώρα όμως, αφήσαμε δουλειές, σπίτια, υποχρεώσεις για να έρθουμε να σας ανυψώσουμε το ηθικό. Τι καταλάβαμε; Ότι ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ. Και να είναι σίγουρος ότι όποιος παίζει παιχνίδια σε βάρος του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και της ΙΣΤΟΡΙΑΣ μας θα φύγει με “τον δικό μας τρόπο” από την πόλη.
Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας, με ανθρώπους να χάνουν τις δουλειές, τα σπίτια, ακόμα και τις ζωές τους, εσείς συνεχίζετε να ζείτε με την άνεση που σας παρέχεται κάνοντας το ταλέντο σας επάγγελμα. Και επειδή είναι επάγγελμα και όχι χόμπι, που σημαίνει ότι πληρώνεστε αδρά για να παίζετε ποδόσφαιρο σε τέτοιο επίπεδο, πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να βγάλετε εγωισμό κύριοι, ποδοσφαιρικό εγωισμό για να σώσετε την ομάδα.
Εμείς εδώ θα είμαστε, είτε στην Α’ Εθνική, είτε στο Γ’ Τοπικό. Εσείς είστε περαστικοί. Το μέλλον της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια σας και μη παίζετε με αυτό. Με τη ΖΩΗ μας ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ΠΑΙΖΕΙ και για να την προστατεύσουμε θα κάνουμε τα πάντα. Το θέμα είναι να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Να ξέρετε ότι τα παραπάνω δεν εκφράζουν μόνο το σύνδεσμο, αλλά τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του Αγρινίου που δεν έχει αυταπάτες και γνωρίζει ότι η ομάδα πάσχει σε όλους τους τομείς. Οι υπόλοιποι, οι “βολεμένοι” της Α’ Εθνικής, που έκαναν τα πάντα για μια θέση στα επίσημα ή στα δημοσιογραφικά, θα εξαφανιστούν με τον καιρό όταν το καράβι βουλιάξει και κανένας δεν θα τους δώσει χείρα βοηθείας.
ΔΕΙΞΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..