Ο Παναιτωλικός βρέθηκε πλέον τελευταίος στη βαθμολογία και τα τέσσερα παιχνίδια που του απομένουν είναι πολύ σημαντικά. Φυσικά η νίκη με τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι μονόδρομος για τον Παναιτωλικό. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν νιώθουν ακόμα ασφαλείς με τους 30 βαθμούς και θέλουν το κάνουν το συντομότερο. Ο Μάκης Χάβος επιστρέφει ως αντίπαλος στο Αγρίνιο, αφού ξεκίνησε στον πάγκο του Παναιτωλικού τη σεζόν.

Ο Παναιτωλικός
Πήρε την ισοπαλία στη Λάρισα, που τον κράτησε στην 13η θέση, αλλά χάνοντας στο Βόλο έπεσε τελευταίος και τώρα έχει δύσκολη αποστολή. Απέχει τρεις βαθμούς από τη σωτηρία και δύο από την προτελευταία θέση.

Εκανε δύο νίκες στα τέσσερα τελευταία της κανονικής περιόδου, όσα είχε κερδίσει σε όλο το προηγούμενο πρωτάθλημα, για να ανασάνει βαθμολογικά. Ωστόσο δεν κέρδισε τα τρία πρώτα στα Playouts, παίρνοντας ένα μόλις βαθμό.

Η ήττα στην έδρα του στο ξεκίνημα των Playouts από τη Λαμία με 3-0 ήταν εξαιρετικά καθοριστική για τη συνέχεια. Ο Παναιτωλικός κέρδισε δύο από τα τρία τελευταία στην έδρα του, αφού είχε δύο νίκες συνολικά στα 11 προηγούμενα, από την αρχή της σεζόν. Έχει συγκεντρώσει στο Αγρίνιο τους 15 από τους 21 βαθμούς του.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Ξεκίνησε τα Playouts με ήττα εντός έδρας από την ΑΕΛ στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο του, για να ακολουθήσουν οι ισοπαλία στο Περιστέρι και με τον ΟΦΗ εντός έδρας. Η απόσταση από τις θέσεις κινδύνου πήγε στους επτά βαθμούς και ακόμα ο Απόλλων Σμύρνης δεν είναι ασφαλής μαθηματικά.

Δεν δέχτηκε γκολ στα δύο από τα τέσσερα τελευταία, αφού είχε δεχτεί και στα εννέα αμέσως προηγούμενα. Ωστόσο έχει πετύχει δύο γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του.

Πήρε ισοπαλία από τον Ατρόμητο, αφού προηγήθηκε κιόλας στο σκορ, όπως συνέβη και στις άλλες δύο εκτός έδρας ισοπαλίες, πάλι με Ατρόμητο και με ΠΑΟΚ. Δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία εκτός, με δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, αφού είχε κερδίσει και τα τέσσερα προηγούμενα!

Μεταξύ τους
Ο Απόλλων Σμύρνης κέρδισε και τα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη μεγάλη κατηγορία. Την προηγούμενη φορά, το 2018-19, ο Παναιτωλικός είχε κάνει δύο νίκες.

Για πρώτη φορά ο Απόλλων κέρδισε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό. Και τα εννέα παιχνίδια τους που είχαν νικητή, κρίθηκαν στο γκολ! Τέσσερα με 1-0 και πέντε με 2-1!

Τον περασμένο Δεκέμβρη ο Απόλλων Σμύρνης αποχαιρετούσε το 2020 νικώντας για πρώτη φορά τον Παναιτωλικό στην έδρα του. Στα προηγούμενα πέντε είχε μια ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Η ιστορία
Νίκες Παναιτωλικού: 5
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 4

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό
Νίκες Παναιτωλικού: 4
Ισοπαλίες: 1
Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 1

Στην κανονική διάρκεια
19.12.2020: Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης 0-1
(36’ σουτ Μαρκ Φερνάντεθ)
14.03.2021: Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0
(63’ σου Σλίβκα)