Αιτίες που δεν μπορεί να φύγει με ψηλά το κεφάλι απο το γήπεδο ψάχνει ο Γιάννης Ματζουράκης στις πρώτες ημέρες του στο Αγρίνιο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον Πανιώνιο είναι οι εξής:

«Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εξήγηση στο μυαλό μου. Θα έλεγα ότι έχουμε μια τρομαγμένη ομάδα προς το παρόν και το λέω αυτό γιατί στο πρώτο ημίχρονο όταν κάνεις την πρώτη ευκαιρία στο 33′, από εκεί και πέρα μας βάζει σε προβληματισμό.

Θα μπορούσα να τονίσω ένα μόνο στοιχείο το οποίο και θα συνεχίσουμε να το βελτιώνουμε. Η φυσική κατάσταση της ομάδας βελτιώθηκε κατά πολύ. Υπάρχει βελτιωμένη ειδική αντοχή και φάνηκε αυτό στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού όπου είχαμε πάρα πολλά σπρινταρίσματα. Αυτό σημειώνω και πρέπει να διορθωθούμε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα, στο πρώτο γκολ είμαστε τέσσερις με δύο. Δεν γίνεται να φας τέτοιο γκολ. Όμως δεν μας μένει τίποτε άλλο. Να δουλέψουμε και να δούμε τι μας πάει περισσότερο να παίξουμε. Αν μπορούμε να παίξουμε ανοιχτά από την αρχή ή δεν μπορούμε. Όλα αυτά πρέπει να τα μελετήσουμε.

Δουλεύουμε και νομίζω σιγά σιγά θα διορθώσουμε κι άλλα πράγματα. Βλέπετε κι εσείς ότι ψαχνόμαστε. Κάναμε κάποιες αλλαγές σήμερα, αλλάξαμε πέντε παίκτες και προσπαθήσαμε να δούμε κάτι διαφορετικό».