Ο Αντρέα Στραματσόνι έμεινε ικανοποιημένος απ΄όσα είδε από την μεσοεπιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού και δυσαρεστημένος από την αμυντική λειτουργία η οποία όπως δήλωσε είναι ομαδική δουλειά και όχι μόνο των τεσσάρων αμυντικών.

Ο Ιταλός τεχνικός απάντησε και σε ερωτήσεις για τη μεταγραφική ενίσχυση του τριφυλλιού, τον Μέστο αλλά και την παρουσία του Εσιέν και την απουσία του Ζέκα. Χαρακτηριστικά είπε:

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τέσσερα γκολ δείχνοντας ότι υπάρχει καλή λειτουργία μεσοεπιθετικά αλλά αμυντικά ήταν πολύ κακός δεχόμενος δυο γκολ και αρκετές φάσεις από τον αντίπαλο;

“Έχετε δίκιο. Συμφωνώ μαζί σας. Στο επιθετικό κομμάτι ήταν ενα από τα καλύτερα παιχνίδια με μένα στον πάγκο αλλά στην άμυνα ήμασταν κακοί. Δεν ξερω ίσως φταίει το γκολ που δεχτήκαμε νωρίς στην αναμέτρηση. Και όταν μιλάω για αμυντική λειτουργία εννοώ και τους έντεκα και όχι μόνο τους τέσσερις της άμυνας. Θα ήθελα επίσης να πω μπράβο στον Βιγιαφάνες και τον Ουάρντα γιατί τα πήγαν εξαιρετικά σήμερα”.

Έχετε δηλώσει ότι καθρέπτης για την ενδεκάδα είναι οι προπονήσεις και ότι οι καλύτεροι θα παίζουν στο ματς. Το γεγονός ότι σε κανένα από τα ματς δεν είδαμε το ίδιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο μήπως οφείλεται για την κακή αμυντική εικόνα της ομάδας;

“Ναι μερικές φορές θέλεις να βάλεις τους ίδιους αλλά υπάρχουν τιμωρίες όπως ο Κουτρουμπής, τραυματισμοί όπως ο Τελάντερ που επέστρεψε σήμερα ενώ έχουμε και πολλά παιχνίδια τώρα. Ο Ιανουάριος είναι πολύ σημαντικός, είναι “κλειδί”, έχουμε πολλά παιχνίδια και πρέπει να βρούμε το καλύτερο κομμάτι, την ισορροπία για να συνεχίσουμε”.

Μήπως μετά τα όσα είδατε σήμερα θα ψάξετε για επιπλέον ενίσχυση της ομάδας;

“Για να είμαστε ειλικρινείς δεν είμαι ευχαριστημένος από τη σημερινή εικόνα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας μου αλλά αν δεν κάνω λάθος έχουμε την δεύτερη καλύτερη άμυνα και μπορούμε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Μου αρέσουν οι παίκτες μου, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Για μένα είναι πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για άμυνα να μιλάμε για τους έντεκα παίκτες και όχι για τους τέσσερις στην άμυνα. Γιατί τα γκολ που ήρθαν για τον αντίπαλο ήταν από χαμένες δικές μας μπαλιές. Είναι ομαδικό σπορ η άμυνα”.

Μπορείτε να μας πείτε τι ψάχνετε στις μεταγραφές;

“Σίγουρα είμαι νέος προπονητής θέλω να προσπαθήσω με τον πρόεδρο, τους δυο διευθυντές να ενισχύσω την ομάδα αν αυτό είναι πιθανό. Βέβαια τον Ιανουάριο είναι δύσκολο να βρεις παίκτες, αλλά θα προσπαθήσουμε. Δεν θέλω να πάρω παίκτη μόνο για να πάρω παίκτη αλλά κάποιον που να βελτιώσει την ομάδα, αυτό είναι το θέμα”.

Σήμερα μπορεί να είδαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Εσιέν από τη μέση και μπροστά αλλά έλειπαν τα τρεξίματα και η αμυντική λειτουργία ήταν κακή;

“Στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου είδα κάποιους παίκτες κουρασμένους και είδα δυο χαφ να έχουν κίτρινες κάρτες. Επέλεξα να βάλω τον Λαγό για να είναι πιο ελεύθεροι και να μοιραστούν καλύτερα οι ρόλοι. Η άμυνα είναι ένα συνδετικό κομμάτι”.

Θα μας πείτε για τον Μέστο, έναν παίκτη που τον ξέρετε καλύτερα. Πότε θα είναι έτοιμος να προσφέρει; “Είναι ένας παίκτης που ξέρω πολύ καλά. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο και τους διευθυντές και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει με την εμπειρία του έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ιταλία και στο Champions League ενώ έχω και τον Βέμερ, θα πρέπει να μάχονται για το ποιος θα παίξει στην ενδεκάδα.

Δεν έχει παίξει για κάποιους μήνες αλλά είναι σε καλή κατάσταση καθώς έκανε προπόνηση και τώρα περιμένουμε τα χαρτιά του γιατί δεν είναι έτοιμα οπότε σήμερα δεν μπορούσε να παίξει. Έχουμε τον Βέμερ ενώ είχαμε στον πάγκο και τον Μαρινάκη αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Όπως έχω πει θέλω να έχω δυο παίκτες σε κάθε θέση και να δίνουν μάχη για να πάρουν φανέλα βασικού”.

Ήταν το καλύτερο ματς του Αμπέντ τη φετινή σεζόν, θεωρείτε ότι αυτή η θέση του ταιριάζει καλύτερα στο 4-3-3;

“Τώρα θα παίξουμε 4-3-3 και πιστεύω ότι εκεί με αυτό το σύστημα θα πάρουμε περισσότερα από τα χαφ μας και τον Αμπέντ, αλλά και τους Καλτσά, Κλωναρίδη”.

Κατά πόσο επηρέασε η απουσία του Ζέκα για να εμφανιστεί συμπαγής η ομάδα στην άμυνα;

“Δεν μου αρέσει να μιλάω μεμονωμένα αλλά ο Ζέκα είναι ο αρχηγός μας, είναι σημαντικός για την ομάδα αλλά είχε κάρτες. Μας έλειπε αλλά μας έλειπε και ο Μπεργκ σε προηγούμενα ματς. Δεν θεωρώ ότι κάποιος είναι αναντικατάστατος”.

Σε ποιους τομείς θα θέλατε να βελτιωθεί η ομάδα;

“Βρήκα εδώ πολλούς παίκτες και στην διάρκεια του Ιανουαρίου αν είχαμε την ευκαιρία να βρούμε παίκτες που θα ενισχύσουν την ομάδα θα τους πάρουμε. Αν όχι θα είμαι ευχαριστημένος με αυτούς που έχω. Αν όμως βρούμε κάποιον και εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία θα το κάνουμε. Είμαστε Παναθηναϊκός και για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε πρέπει να κάνουμε κινήσεις σε κάθε μεταγραφική περίοδο”.

Σε ποια θέση θεωρείτε ότι πονάει η ομάδα;

“Σε κάθε θέση. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την απάντηση. Δεν έχουμε αδύναμο σημείο. Σέβομαι τα όσα βρήκα εδώ και όταν μιλάω για ευκαιρία δεν μιλάω μόνο για άμεση βελτίωση. Ναι σίγουρα ο Μέστο δεν μπορεί να είναι παίκτης για το μέλλον αλλά για ένα-δυο χρόνια αλλά μπορούμε να πάρουμε έναν νέο παίκτη και να προοδεύσει μέσα από την ομάδα”.