Κάνει… μαγικά με την φανέλα του Παναιτωλικού και είναι στο «μπλοκάκι» των μεγάλων συλλόγων! Ο Λούκας Βιγιαφάνιες, μιλάει στο gazzetta, εκφράζει την πρόθεσή του να μείνει στην Ελλάδα, αναφέρεται στη νίκη με τον Αστέρα και τους στόχους για την συνέχεια!

Είναι ένας από τους κορυφαίους του Παναιτωλικού, «λάμπει» στο γήπεδο και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάταση της ομάδας του. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες, αφού έβαλε ένα από τα γκολ της σεζόν με το σλάλομ στην Λεωφόρο, ήταν ο πρωταγωνιστής στην νίκη των «καναρινιών» κόντρα στον Αστέρα!

Ο Αργεντίνος άσος μίλησε στο gazzetta.gr για την Ελλάδα, την οποία νιώθει πλέον σαν σπίτι του και δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει να παίζει μπάλα εδώ. Τόσο γιατί θα είναι καλό για την καριέρα του, όσο και γιατί θέλει να είναι κοντά στην κοπέλα του, που είναι από το Άγρίνιο!

Όσο για τον Παναιτωλικό, στον οποίο παραμένει… πιστός και συγκεντρωμένος παρά τις μεταγραφικές σειρήνες, ο Αργεντινός σχολιάζει το κακό ξεκίνημα, τις αλλαγές που (επαν)έφερε η έλευση του Μαντζουράκη και την καλύτερη μπάλα που μπορεί η ομάδα να παίξει. Ειδικά αν… λυθούν τα πόδια μετά από τα τρία κομβικά ματς που ακολουθούν, που ίσως και να αλλάξουν εκ νέου τους στόχους του συλλόγου, αφού σε αυτά ίσως να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό με το θέμα της παραμονής.

-Επιστροφές στις νίκες – και μάλιστα μία πολύτιμη – για τον Παναιτωλικό, κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο

Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, αυτό με τον Αστέρα. Το ξέραμε από πριν και γι αυτό παρουσιαστήκαμε έτοιμοι. Είχαμε προετοιμαστεί και ψυχολογικά, κρατήσαμε στον μέγιστο βαθμό την συγκέντρωσή μας από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, έτσι νομίζω πως καταφέραμε να πάρουμε την νίκη. Ήταν δύσκολος αντίπαλος, όμως εμείς παίξαμε καλύτερα και με αποφασιστικότητα. 

-Για την συνέχεια; 

Ακολουθούν 2-3 παιχνίδια που είναι εξίσου σημαντικά, ίσως κι ακόμα περισσότερο από ότι αυτό με τον Αστέρα. Σε αυτά νομίζω θα κριθούν πολλά, με Πανθρακικό, Βέροια και Καλλονή. Είναι ομάδες που μπορούμε να πάρουμε βαθμούς, τους θέλουμε και τους έχουμε ανάγκη. Άλλωστε, με αυτές τις ομάδες έχει μεγαλύτερη αξία, γιατί δεν είναι απλά πως παίρνεις εσύ πόντους, αλλά παράλληλα τους στερείς από έναν αντίπαλό σου. 

-Ο στόχος λοιπόν είναι η παραμονή, σωστά; 

Σίγουρα, ειδικά μετά το κακό ξεκίνημα που κάναμε, η παραμονή είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάμε. Στην αρχή της σεζόν δε πήγαν όπως θέλαμε τα πράγματα και χάσαμε πολύτιμο έδαφος. Τώρα καλούμαστε να επανορθώσουμε και να μαζέψουμε βαθμούς, για να είμαστε στην συνέχεια άνετοι, μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Μετά από αυτό, αν καταφέρουμε να κοιτάξουμε και πιο ψηλά, δεν ξέρω τι θα γίνει, ίσως. Τώρα μόνο αυτό κοιτάμε, την παραμονή, αν πάνε όλα καλά, βλέπουμε τι γίνεται. 

-Είναι γεγονός, ότι ο Παναιτωλικός δε ξεκίνησε καλά. Τι έφταιξε σε αυτό; 

Η ομάδα είχε για πολύ καιρό, περίπου τρία χρόνια, έναν πολύ καλό προπονητή, τον κ. Χάβο. Ήξερε τους παίκτες, αυτοί ήξεραν τον προπονητή και τι θέλει να κάνουν, οπότε όλα ήταν λίγο πιο εύκολα. Η αλλαγή μας μπέρδεψε, ίσως, γιατί το πλάνο το νέου κόουτς και οι ιδέες του για το ποδόσφαιρο, ήταν πολύ διαφορετικές. Ήταν δύσκολο για όλους μας, δεν υπήρξε χημεία και γενικά… δε τράβηξε. 

-Τώρα όμως; 

Πιστεύω πως παίζουμε πολύ καλύτερα. Έχουμε ακόμα περιθώριο βελτίωσης, αλλά βγάζουμε πράγματα στο γήπεδο. Νομίζω πως η αλλαγή προπονητή βοήθησε, ίσως γιατί είναι κι αυτός Έλληνας, ταιριάζει αρκετά με τον κ. Χάβο ο κ. Μαντζουράκης και επανέφερε την χημεία. Και σίγουρα μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Θέλει προσπάθεια, δουλειά, αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα, έχουμε καλούς παίκτες και ελπίζω να δείξουμε τις δυνατότητές μας. 

-Μπορεί ο κόσμος, δηλαδή, να περιμένει έναν ακόμα πιο καλό Παναιτωλικό; 

Σίγουρα, το πιστεύω αυτό. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, να έχουμε μεγαλύτερη κατοχή στα παιχνίδια μας, να πετυχαίνουμε περισσότερα γκολ και γενικά να έχουμε καλύτερη εικόνα. Να ικανοποιούμε όποιον μας παρακολουθεί. Το αποτέλεσμα, σίγουρα είναι το πιο βασικό, όμως μπορούμε να προσθέσουμε και θέαμα. Να έχουμε καλύτερη εικόνα.

-Η δική σου εικόνα, πάντως, είναι πολύ καλή. Αυτή τη φορά, συνδυάστηκε και με τρεις πόντους, γιατί στην Λεωφόρο, για παράδειγμα, αν και ήσουν πολύ καλός, η ομάδα έχασε. 

Νιώθω πολύ καλά εδώ, το Αγρίνιο και η Ελλάδα έχει γίνει το… σπίτι μου. Είναι από εδώ και η κοπέλα μου, έχω προσαρμοστεί πλήρως και γενικά, νιώθω πολύ καλά. Αυτό με βοηθάει να βγάλω πράγματα, να είμαι συγκεντρωμένος και να αποδίδω. Νιώθω άνετα στην Ελλάδα, περνάω καλά και όλα είναι ιδανικά για να παίξω ποδόσφαιρο. Όταν δεν έχεις άλλα προβλήματα στο μυαλό σου, αυτό βγαίνει στην εικόνα σου και νομίζω αυτό είναι που συμβαίνει και με εμένα. 

-Το καλοκαίρι τελειώνει ο δανεισμός σου και ίσως χρειαστεί να επιστρέψεις στην Αργεντινή. Το σκέφτεσαι αυτό; 

Το ξέρω, αλλά θα προτιμούσα να μείνω εδώ. Όπως είπα και πριν, περνάω καλά, νιώθω σαν το σπίτι μου, η Ελλάδα είναι πολύ όμορφη χώρα. Όλα αυτά με κάνουν χαρούμενο, είμαι εδώ με την κοπέλα μου και δε θέλει ούτε αυτή να φύγω, οπότε το ιδανικό θα ήταν να παραμείνω. Είτε στον Παναιτωλικό, είτε σε κάποια άλλη ομάδα. Μου αρέσει και είναι ξεκάθαρα η πρώτη μου επιλογή. Παρόλα αυτά, δεν είναι κάτι που θέλω να σκέφτομαι τώρα, αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Μένω ήρεμος, κοιτάω να είμαι στην καλύτερη κατάσταση και να βοηθάω σε κάθε παιχνίδι την ομάδα μου. Όταν θα έρθει το καλοκαίρι, θα δω τι γίνεται, θα μιλήσω και με τον μάνατζέρ μου και το βλέπουμε. Τώρα, το μυαλό μου είναι μόνο στον Παναιτωλικό και κάθε φορά, στο επόμενο παιχνίδι. 

-Τα σενάρια για μεταγραφή σου και για υποψήφιους «μνηστήρες», πάντως, δίνουν και παίρνουν…

Ναι, το ξέρω, η αλήθεια είναι πως κι εγώ τα ακούω αυτά που λέγονται, μου μεταφέρουν τι γράφει ο  Τύπος, αλλά δεν μπορώ να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Όχι τώρα. Είναι ωραία όλα αυτά, όταν μία ή περισσότερες μεγάλες ομάδες ασχολούνται με εσένα, είναι κολακευτικό. Και η αλήθεια είναι, πως θέλω πολύ να μείνω στην Ελλάδα, μου αρέσει και πιστεύω ότι αυτό είναι και το καλό για την καριέρα μου. Αλλά, όπως είπα, το μυαλό μου δεν φεύγει από τους στόχους και τις υποχρεώσεις μου. Τώρα, είμαι παίκτης του Παναιτωλικού και αυτό είναι το μόνο που μετράει. Τα δίνω όλα, σε προπόνηση και παιχνίδια, για να είμαι αυτός που πρέπει. Τα υπόλοιπα στην ώρα τους, αν είναι να έρθουν, θα έρθουν.