Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με την παρούσα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και αγανάκτησή μας τόσο προς το πρόσωπο του β΄ βοηθού κυρίου Δημονίτσα Δημητρίου όσον και αυτών που τον ανακάλυψαν ορίζοντάς τον στον συγκεκριμένο αγώνα με τον Απόλλωνα Δοκιμίου στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής.

Σε ένα γήπεδο που θύμιζε βούρκο γεμάτο λασπόνερα όπου κακώς ξεκίνησε ο αγώνας κατά γενική ομολογία και των δύο ομάδων, ο εν λόγω βοηθός ακύρωσε στο 87΄ του αγώνα κανονικό και πεντακάθαρο γκολ (όπως παραδέχθηκαν και οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας),  ως οφσάιντ που μόνο αυτός είδε, εκθέτοντας και τον Διαιτητή κ. Γκιάφη Δημήτριο ο οποίος έδειξε γκολ κινούμενος προς τη σέντρα, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1 – 1.

Η ακύρωση αυτή του γκολ έδωσε άλλη τροπή στον αγώνα και διαμορφώθηκε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Ν. Αιτωλ/νίας αλλά και αυτοί που κινούνται παρασκηνιακά ότι αυτή η ομάδα (Α.Ο. Χάλκειας).

Παρόλα τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση, χωρίς να έχει την απαιτούμενη βοήθεια από τη Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας, χωρίς γήπεδο και χώρους προπόνησης τα καταφέρνει και στέκεται όρθια στα πόδια της και θα τα καταφέρνει και στο μέλλον χάρη στην προσπάθεια της Διοίκησης, του Προπονητή, των Παικτών και ορισμένων ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα μας.

Όλοι εμείς δεν θα επιτρέψουμε από εδώ και στο εξής να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα εις βάρος της ομάδας μας αρχής γενομένης από το παιχνίδι κυπέλου την ερχόμενη Τετάρτη 20-01-2016 αγωνιζόμενοι στο γήπεδο Αντιρρίου, στέλνοντας ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με το κεφάλι ψηλά κοιτάζοντας τους άλλους στα μάτια απαιτώντας ισονομία και δικαιοσύνη, παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να μας σταματήσουν, δεν θα τα καταφέρουν.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα, αντίθετα μας οφείλουν πολλά.