Με δύο γκολ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος Μουνιός ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού και επέστρεψε στις νίκες *

Ανώτεροι οι Αγρινιώτες, έκτο σερί ματς χωρίς νίκη η ομάδα του Μάντζιου

Έχει πάρει για τα καλά φόρα ο Παναιτωλικός… Μετά την ήττα από τον Πανιώνιο την προηγούμενη αγωνιστική, οι Αγρινιώτες επέστρεψαν την Κυριακή (14/2) στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού εντός έδρας.

Οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι, αλλά τη λύση έδωσε ο… νέος Φαμπιάν Μουνιός που πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο και πέτυχε και τα δύο γκολ τους ματς.

Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός έδειξε ότι είχε ως προτεραιότητά του να φυλάξει τα μετόπισθεν, κάτι που δεν κατάφερε και έτσι υποχρεώθηκε να μείνει για έκτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη.

Το… έψηνε ο Παναιτωλικός

Μετά τα πρώτα λεπτά του ματς που κύλησαν περισσότερο αναγνωριστικά και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, ο Παναιτωλικός έδειξε σαφώς πιο ορεξάτος. Οι Αγρινιώτες πίεζαν κυρίως από τα άκρα, ενώ κέρδιζαν συνεχώς κόρνερ – 8 στον αριθμό στο πρώτο ημίχρονο – που, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκαν όπως θα ήθελαν.

Κέβιν, Πάουλο και ο Ουάρντα που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για άλλο ένα ματς ήταν οι πιο δραστήριοι, ενώ και οι προσπάθειες του Κάπελ προβλημάτιζαν την άμυνα του Λεβαδειακού και τον Βερέμκο. Μάλιστα, ο τελευταίος έχασε και την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να του λέει «όχι» σε τετ α τετ στο 21ο λεπτό, ενώ και ο Ουάρντα είχε νωρίτερα απειλήσει με κεφαλιά.

Αντίθετα, ο Λεβαδειακός έδειχνε περισσότερο συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα, χαλώντας μεν το παιχνίδι του Παναιτωλικού, μην απειλώντας δε. Ο Μάντζιος έμοιαζε πολύ μόνος στην επίθεση και δεν έπαιρνε μπαλιές, με τον Ατζαγκούν να είναι ο πιο δραστήριος τηρουμένων των αναλογιών, σε ένα έτσι κι αλλιώς «φτωχό» πρώτο μέρος για τους Βοιωτούς μεσοεπιθετικά, που αποτυπώνεται και στις 2(1) τελικές προσπάθειες που είχαν έναντι 9(4) των γηπεδούχων.

Μουνιός εσύ σουπερστάρ

Η έμπνευση του Ματζουράκη να περάσει τον Μουνιός στο ματς με την έναρξη της επανάληψης αποδείχθηκε… λίρα εκατό. Αν και ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος, με τον Μάντζιο να μπαίνει στις φάσεις, ήταν και πάλι οι γηπεδούχοι αυτοί που έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση και έπαιρναν περισσότερες πρωτοβουλίες.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, δικαιώθηκαν, με τον Παπάζογλου να βγάζει εξαιρετική πάσα και τον Μουνιός να μην χάνει την ευκαιρία να ανοίξει… λογαριασμό με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Οι Βοιωτοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και να απειλήσουν, κερδίζοντας και κάποια κόρνερ, αλλά οι προσπάθειές τους δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Παρά το γκολ και τον χρόνο που μειωνόταν, ο Παναιτωλικός δεν παράτησε στο ματς και στις καθυστερήσεις «σφράγισε» τη νίκη, με τον Μουνιός να «χτυπά» ξανά, ολοκληρώνοντας ένα ονειρικό για εκείνον ματς.

Διαιτητής ήταν ο Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας), με βοηθούς τους Αντώνη Καρατζίκα (Αθηνών) και Δημήτρη Βερρή (Λέσβου), ενώ 4ος ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

Κίτρινες: 11’ Κέβιν, 31’ Ουάρντα – 9’ Μερεμπασβίλι, 21’ Τριποτσέρης, 83’ Μουλόπουλος

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κέβιν, Κούσας, Μάκος, Παπάζογλου, Πάουλο, Αλεξίεβιτς (46’ Μουνιός), Ουάρντα (90’ Κουτρομάνος), Κάπελ, Μαρκόφσκι (72’ Φερέιρα).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μαχαίρας, Μαχαμάτ (82’ Ντομοβτσίσκι), Μπεν, Μερεμπασβίλι (74’ Μίνγκας), Ατζαγκούν, Μάντζιος.

 

a-sports.gr