Από την αρχή της σεζόν φάνηκε ότι η Ξάνθη φέτος θα είναι μία πολύ συμπαγής ομάδα που δεν θα δέχεται εύκολα γκολ. Τα πρώτα της ματς, άλλωστε, ήταν κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, 0-0.

Την Κυριακή (21/2) οι ακρίτες χωρίς να είναι καλοί έκαμψαν την αντίσταση του Πανθρακικού στο γειτονικό ντέρμπι με 1-0. Κλειδί ήταν φυσικά ότι δεν δέχτηκαν γκολ παρά τις φάσεις που έκαναν οι φιλοξενούμενοι.

Το συγκεκριμένο, μάλιστα, ήταν το τέταρτο παιχνίδι στη σειρά στο οποίο οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου διατήρησαν απαραβίαστη την εστία τους, καθώς είχαν προηγηθεί οι νίκες με Ηρακλή (2-0) και Παναθηναϊκό (0-1) και η λευκή ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης.

Το επίτευγμα δεν είναι μικρό για την Ξάνθη αν αναλογιστεί κανείς ότι η τελευταία φορά που σε τέσσερα ματς της Σούπερ Λίγκας δεν δέχτηκε γκολ ήταν τη σεζόν 2011/12. Το σερί τότε είχε ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου με νίκη επί της Κέρκυρας (1-0) και είχαν ακολουθήσει το διπλό στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ (0-2), η νίκη επί του Ατρομήτου (3-0) και η επικράτηση επί της Δόξας στη Δράμα (0-2).

a-sports.gr