Στην πρώτη του συνέντευξη ο νέος προπονητής της Φλόγας Βασίλης Ξανθόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ομάδα του, και πιστεύει ότι ο στόχος της ανόδου θα γίνει εφικτός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς προέκυψε η συνεργασία με την Φλόγα ;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση της Φλόγας που με επέλεξαν . Η Φλόγα απέχει κατά πολύ από της άλλες ομάδες όσο αφορά την οργάνωση, και υπάρχουν  ιδανικές συνθήκες που δεν μπορούσα να φανταστώ  σε ομάδες της α΄ κατηγορίας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και το προηγούμενο τεχνικό τιμ, γιατί βρήκα μια ομάδα με άριστη φυσική κατάσταση.

Για το αν είναι ο προπονητής των ειδικών αποστολών ;

Αυτό με πληγώνει πάρα πολύ . Είμαι τόσο καλός στα δύσκολα και τόσο κακός στο ξεκίνημα ;;. Είναι σημαντικό για έναν προπονητή να ξεκινήσει την ομάδα να κάνει της μεταγραφές. Έγινε και στον Παναιτωλικό, και στην Πρέβεζα και στην ΑΕΜ. Με την ομάδα της Φλόγας είχα συζητήσεις και το καλοκαίρι, αλλά επειδή δεν υπήρχε ο στόχος του πρωταθλητισμού, δεν ανέλαβα την ομάδα.

Για το αν γνωρίζει το υπάρχoν υλικό της ομάδας ;

Υπάρχουν πολλά θετικά στην ομάδα της Φλόγας. Τους περισσότερους ποδοσφαιριστές τους γνωρίζω , αφού τους είχα ποδοσφαιριστές σε άλλες ομάδες. Όλα αυτά όμως για να λειτουργήσουν θετικά χρειάζεται χρόνος.  Και αυτός ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Για τον στόχο της ανόδου ;

Πιστεύω  ότι θα πετύχουμε τον στόχο της ανόδου. Βέβαια υπάρχει και η Ναύπακτος και το Θέρμο, αλλά η Φλόγα έχει την καλύτερη ομάδα . Έχω έμπειρους ποδοσφαιριστές , με πολλά χρόνια στα γήπεδα , και πιστεύω ότι όλα  θα πάνε καλά.

Για την ψυχολογία της ομάδας ;

Η ομάδα έρχεται από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η ψυχολογία πολλές φορές πηγάζει μέσα από την δουλειά, και την αυτοπεποίθηση που έχει ένας ποδοσφαιριστής. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να διορθώσουμε κάποια πράγματα.

Για την δυναμική του πρωταθλήματος σε σχέση με πέρυσι ;

Πιστεύω ότι το περσινό πρωτάθλημα της α΄ κατηγορίας ήταν το καλύτερο που θυμάμαι σαν προπονητής. Υπήρχαν οι τέσσερις πρώτες ομάδες που ήταν πάρα πολύ δυνατές, και πίσω από αυτές το Δοκίμι , το Θέρμο εξίσου ανταγωνιστικές.  Οι 4 πρώτες ομάδες ήταν πάρα πολύ καλές , αξιόλογες αγωνιστικά , με πλούσιο ρόστερ . Φέτος δεν υπάρχουν οι καλές περσινές ομάδες. Που είναι η περσινή ΑΕΜ ;, ο περσινός Όμηρος ;

Για τον βοηθό του Γιώργο Ζαπαντιώτη ;

Με τον Γιώργο υπάρχει μια πάρα πολύ καλή σχέση. Υπάρχει καλή συνεργασία και επικοινωνία και αυτό είναι σημαντικό για έναν προπονητή να έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του. Άλλωστε έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και πάλι μαζί του. Το θέμα είναι να υπάρχει σεβασμός από τους πάιχτες προς εμένα και τον βοηθό μου.

Για το γήπεδο και το πρόβλημα προπονήσεων  ;

Υπάρχουν γήπεδα αλλά δεν είναι σε καλή κατάσταση , όπως για παράδειγμα το ΔΑΚ. Ο συνθετικός χλοοτάπητας, καταπονεί τους ποδοσφαιριστές  , και αυτό φαίνεται κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όσοι ασχολούνται με τα γήπεδα θα πρέπει να λάβουν υπόψη και την υγεία των ποδοσφαιριστών .

 Για το ντεμπούτο του το Σάββατο με τον Ατρόμητο Αντιρρίου ;

Θα υπάρχουν αλλαγές σε πρόσωπα , και σε ότι άλλο νομίζω ότι θα βελτιώσει την εικόνα της ομάδας . Δεν μπορώ να πω από την μια μέρα στην άλλη  θα γίνουμε καλύτεροι. Χρειάζεται προσπάθεια .

Για το που θα κριθεί το φετινό πρωτάθλημα  ;

Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι βαθμοί που θα ξεκινήσουν οι ομάδες τα πλέι-οφ. Ακόμα και με έναν βαθμό παραπάνω είναι πλεονέκτημα. Όλα αυτά θα τα δούμε στην πορεία. Επίσης πρέπει να παρακολουθώ και το τι γίνεται και στους άλλους νομούς.