Σε μια άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας προχωρά η διοργανώτρια αρχή, με το μίτινγκ να γίνεται στις 4 το μεσημέρι της Τρίτης (8/3) και ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του συνεταιρισμού Γιώργου Μποροβήλου.

Η συνάντηση, λοιπόν, γίνεται στη σκιά της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να ματαιωθεί το κύπελλο Ελλάδος   με την απειλή για λουκέτο και στη Σούπερ Λίγκα να υπάρχει πάντα, κάτι που, αν γινόταν, θα συνιστούσε οικονομικό πλήγμα για τις ομάδες εξαιτίας των ρητρών από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Παράλληλα, γίνεται ουσιαστικά και αυτό που ζήτησε ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος ύστερα από την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης το βράδυ της Πέμπτης (3/3) και ο οποίος τόνισε ότι τα αφεντικά των ομάδων θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να βρουν τις λύσεις που χρειάζονται, προκειμένου να μην… κλείσουν το μαγαζί.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, σε αυτή τη συνάντηση κανονικά θα πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, ωστόσο πολύ δύσκολα θα συμβεί αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους.

Για παράδειγμα, ο Μελισσανίδης μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν είναι ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και να μην πάει, ενώ και ο Γ. Αλαφούζος είναι πιθανό να μην δώσει το «παρών», αφού είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τον Γ. Μποροβήλο.

Πάντως, η Λίγκα κάνει την προσπάθεια να βρεθεί ένα σημείο επαφής μεταξύ των ιδιοκτητών, κάτι βέβαια που θα μπορούσε να επιχειρήσει και ο Στ. Κοντονής, πριν προχωρήσει καν στην απόφαση-έκτρωμα για τη ματαίωση του Κυπέλλου, ωστόσο δεν θέλησε να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.