Πάλι για το μέλλον του στην ΑΕΚ, τονίζοντας πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά τι θα πράξει, υπογραμμίζοντας φυσικά πως υπάρχουν πιθανότητες παραμονής αναφέρθηκε ο Γκουστάβο Πογιέτ μιλώντας στη ΝΟVA. Επίσης, ο προπονητής μίλησε και για το ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά και για τα αγωνιστικά πλάνα και σχέδια της ομάδας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.Αναλυτικά ο Πογιέτ είπε στη ΝΟVA:

“Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή (που θα μιλήσουμε για το μέλλον μου), είτε τώρα είτε αργότερα. Ξέρουμε που βρισκόμαστε και είμαστε χαρούμενοι. Γνωριζόμαστε όλο και καλύτερα, αλλά υπάρχουν πολλά για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε. Είμαστε όμως χαρούμενοι και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (παραμονής). Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι να βρεθούμε την κατάλληλη στιγμή.

Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση. Πιστεύω ότι ανεξάρτητα με ό, τι κι αν κάνουμε πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή για το αν θα το ανακοινώσουμε ή όχι αφού μπορεί να επηρεάσει και τις δύο πλευρές. Μπορεί να υπάρξει μια χαλάρωση στην ομάδα από κάποιους παίκτες επειδή θα μείνει ο προπονητής, ή μπορεί να συμβεί το αντίθετο αν παραμείνω. Η ιδέα είναι να το δούμε με ψυχραιμία. Όταν είναι να συμβεί θα συμβεί, είτε τώρα είτε στο τέλος των πλέι οφ. Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση. Δηλαδή πιστεύω ότι είμαστε καλά αυτή τη στιγμή. Ας συνεχίζουμε και ας μην προτρέχουμε”.

Για το ματς με τον Παναιτωλικό τόνισε:

“Πρώτα απ’ όλα αυτό που με απασχολεί είναι ότι ο αντίπαλός μας παίζει στην έδρα του και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα που είναι δεύτερη στη βαθμολογία. Αυτό είναι ένα έξτρα κίνητρο για κάθε αντίπαλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι γενικά στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που θα δώσουμε ως το τέλος θα πρέπει να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά στο δικό μας παιχνίδι και να μπορέσουμε να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη δική μας αγωνιστική κατάσταση”.
Για το σύστημα 4-4-2 με ρόμβο που δοκίμασε στο ματς με τον Πανθρακικό ανέφερε:

“Ήταν μια προσωπική απόφαση να αλλάξω το σύστημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Θέλω να πω ότι αυτή η απόφαση δεν είχε σχέση με τον αντίπαλο, απλώς ήθελα να διαχειριστώ διαφορετικά τους παίκτες που είχα στη διάθεσή μου. Ήταν σημαντικό παιχνίδι και προσπαθήσαμε να βρούμε έναν τρόπο για να βελτιωθούμε.

Είναι μια ακόμα επιλογή (το 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο). Το σύστημα 4-3-3 η ομάδα το διαχειρίζεται πάρα πολύ καλά, ενώ ακόμα κι όταν χρειάστηκε να παίξουμε με πέντε παίκτες στην άμυνα, αμυνθήκαμε σωστά αλλά δεν είχαμε αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένους παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να εμφανίσουμε ένα βελτιωμένο πρόσωπο”.

Για το γεγονός ότι δυσκολεύεται να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει εκτός έδρας είπε:
“Μπορεί να ακούγεται ως μη αληθινό, αλλά αν κάποιοι δεν το έχουν παρατηρήσει, εγώ από τη στιγμή που ήρθα στην ομάδα δεν ηττηθήκαμε στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια. Έχουμε μόνο μια ήττα από τον Ατρόμητο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αλλάζει και ο αντίπαλος όταν παίζουμε στην έδρα του. Αναζητούμε τις καλύτερες επιλογές για τα επόμενα παιχνίδια”.

 

http://www.aek365.com/