Οι δηλώσεις Πανόπουλου και το πλάνο του νέου ποδοσφαίρου:

Θέλω να ευχαριστήσω τους 10 ιδιοκτήτες, επιτρέψτε μου τον όρο, των μικρομεσαίων ΠΑΕ, για το πολιτισμένο κλίμα και για τις θέσεις τους, που μας οδήγησαν να βγάλουμε μία λογική και έντιμη πρόταση, που πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα αγγίξει και τον κάθε έντιμο φίλαθλο.

Θέλω να ευχαριστήσω τις 4 μεγάλες ΠΑΕ, για τις οποιεσδήποτε υπερβάσεις έκαναν, ώστε να συμφωνήσουν μαζί μας. Το τι υπερβάσεις έκαναν το γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς οι ίδιες.

Θέλω να ευχαριστήσω τη FORTHNET, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κο ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, στον οποίο επέδωσα κατά γράμμα τις προτάσεις αυτές και, βλέποντας ότι είναι πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον στο ποδόσφαιρο, θα πριμοδοτήσει τη SUPER LEAGUE με το ποσό των 4.000.000 ευρώ, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

Θα πρέπει επιτέλους η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ να προχωρήσει σε αυτή τη μελέτη, για ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.

Θέλω να θυμίσω σε όλους εμάς τους ιδιοκτήτες, ότι οι ιδιοκτήτες αλλάζουν, η ομάδα και η ιστορία της μένουν.

Μέχρι στιγμής όλοι ανταποκριθήκαμε σε αυτό. Αυτό όμως θα πρέπει να το κάνουμε και στο μέλλον.

Θέλω να προτρέψω τη σημερινή ΕΠΟ να δει το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Να σεβαστεί τη θέση των ΠΑΕ, όπως αυτές διατυπώνονται. Να τις κάνει πράξη για του καλό του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σεβόμενη έτσι τον απλό φίλαθλο κόσμο που εκπροσωπούν όλες αυτές οι ομάδες.

Να σεβαστεί στο τέλος το Δημόσιο αίσθημα, όπως αυτό εκφράζεται σήμερα, μέσα και από τις μικρές και από τις μεγάλες ομάδες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη σημερινή ΕΠΟ, αλλά και σε όποια ΕΠΟ, προκύψει στο μέλλον.

Τέλος, το να φύγει, μέσα από το ποδόσφαιρο, η χώρα μας από την Ευρώπη, FIFA UEFA, θα είναι μια μαύρη σελίδα, η πιο μαύρη σελίδα, και για το ποδόσφαιρο, και για τη μικρούλα χώρα μας που λέγεται Ελλάδα, και που όλοι οι Έλληνες την θέλουμε στην Ευρώπη.

Αν αυτό γίνει θα έχει την υπογραφή όλων μας, της Πολιτείας της ΕΠΟ της SUPER LEAGUE, όλων μας.

Ας γίνουμε λογικοί. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πέσει η ΕΠΟ, αν θα κάνει υποχωρήσεις, ο Υπουργός, αν, αν , αν , ας κάνουν όλοι το αυτονόητο, ώστε το ποδόσφαιρό μας να μείνει στην Ευρώπη, εκεί που ανήκει και η χώρα μας.

Οι 11 ΠΑΕ κατέθεσαν αίτημα, για τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της SUPER LEAGUE την Τρίτη 12/4/2016 και ώρα 14:00, με τα ακόλουθα θέματα ημερησίας διάταξης :

  1. Κατάθεση πρότασης, για την αναδιάρθρωση του οργανογράμματος, και των υπηρεσιών της SUPER LEAGUE.
  2. Κατάθεση πρότασης, για την Επαγγελματική Διαιτησία του πρωταθλήματός μας
  3. Κατάθεση πρότασης, για τον τρόπο διανομής των Τηλεοπτικών εσόδων
  4. Σχετικά, με τις ανωτέρω θέματα.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

18.03.2016

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ



ΠΡΟΤΑΣΗ
Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

BUDGET ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (Θητεία Μονοετής)

A/ H SUPER LEAGUE θα είναι αυτή η οποία θα προτείνει τον Πρόεδρο Επιτροπής Διαιτησίας, σε μυστική ψηφοφορία.

Β/ Διαδικασία Επιλογής:

Σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκαλείται για τον λόγο αυτόν, θα προτείνονται από τα μέλη της SUPER LEAGUE 3, 5 ή 7 ονόματα υποψήφια για τη θέση του Προέδρου Επιτροπής Διαιτησίας. Αυτός, ο οποίος θα λάβει τις περισσότερες ψήφους, θα είναι ο νέος Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας, σε μυστική ψηφοφορία.

Γ/ Μέλος Επιτροπής Διαιτησίας

Το μέλος θα είναι: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ.

Θα εκλέγεται με την ίδια διαδικασία όπως αυτή του προέδρου.

Δ/ Budget 2 μελούς Επιτροπής Διαιτησίας

Η διμελής επιτροπή διαιτησίας θα αμείβεται ως εξής :

– Ο Πρόεδρος θα λαμβάνει μηνιαίως 2.500 ευρώ για 10 μήνες.
Ήτοι: 2.500 € x 10 = Σύνολο 25.000 ευρώ.

  • Το μέλος θα λαμβάνει μηνιαίως 1.700 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι: 1 x 1.700 € x 10 = Σύνολο 17.000 ευρώ.

Στο τέλος του πρώτου γύρου, οι 16 ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, θα κρίνουν την πορεία της Διαιτησίας και συγκεκριμένα την Επιτροπή Διαιτησίας. Σε μυστική ψηφοφορία, οι 16 ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, θα ψηφίσουν για το εάν είναι ευχαριστημένοι από το έργο της Επιτροπής Διαιτησίας.

  • Με εννέα ψήφους και άνω η Επιτροπή Διαιτησίας συνεχίζει
  • Σε ισοψηφία 8 προς 8 φεύγει.

Στο τέλος του πρωταθλήματος επαναλαμβάνεται η ως άνω διαδικασία.

Με 10 ομάδες υπέρ η Επιτροπή Διαιτησίας παραμένει για την επόμενη χρονιά και λαμβάνει bonus ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΛΟΣ
Με 10 ψήφους 40.000 € 20.000 €
Με 11 ψήφους 50.000 € 25.000 €
Με 12 ψήφους 60.000 € 30.000 €

 

  1. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – BUDGET ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Α/ Η Επιτροπή Διαιτησίας, θα παραδίδει στην SUPER LEAGUE μία λίστα από 30 διαιτητές από τους οποίους η τελευταία θα επιλέγει τους 24, οι οποίοι και θα είναι οι επιλεγόμενοι διαιτητές για την ποδοσφαιρική περίοδο. Μεταξύ των 24 διαιτητών, η SUPER LEAGUE θα επιλέγει 18, οι οποίοι θα είναι οι κατ’ αρχήν διαιτητές που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα. Οι εναπομείναντες 6, θα είναι οι αναπληρωματικοί, και θα ορίζονται ως τέταρτοι διαιτητές, και θα παίζουν στη Β Εθνική.

Β/ Διαδικασία Επιλογής:

  1. Από την λίστα των 30 διαιτητών που θα προτείνει η Επιτροπή Διαιτησίας στην SUPER LEAGUE, οι 16 πρόεδροι-ιδιοκτήτες των οποίων η εταιρία συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουν με μυστική ψηφοφορία τους 24 (προκρίνονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους).
  1. Από τους επιλεγόμενους 24, οι 16 πρόεδροι-ιδιοκτήτες των οποίων η εταιρία συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουν με μυστική ψηφοφορία τους 18 (προκρίνονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους), οι οποίοι θα είναι οι κατ’ αρχήν διαιτητές που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα.
  1. Οι εναπομείναντες 6 θα είναι οι αναπληρωματικοί.


Γ/ Βudget Διαιτητών

Οι διαιτητές θα αμείβονται ως εξής:

  • Eκαστος εκ των 24 διαιτητών θα λαμβάνει 600 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες.

Ήτοι: 24 x 600 € x 10 = Σύνολο 144.000 ευρώ.

  • Οι 18 διαιτητές που θα έχουν προεπιλεγεί για να στηρίξουν το πρωτάθλημα, επιπλέον του ως άνω ποσού, θα λαμβάνουν έκαστος 1.500 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες.

Ήτοι: 18 x 1.500 x 10 = Σύνολο 270.000 ευρώ.

– Κάθε Διαιτητής από τους 6 αναπληρωματικούς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, θα μπαίνει στο γκρούπ των 18, θα αμείβεται για το εναπομείναν διάστημα με το ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος αυτής.

  • Διαιτητής που περνάει τη βαθμολογία των βαθμολόγων της SUPER LEAGUE κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έχοντας διαιτητεύσει σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, εκ των οποίων οι 10 θα είναι αγώνες πρωταθλήματος, θα λαμβάνει ένα bonus ύψους 40.000 ευρώ. Το ως άνω bonus θα δίδεται σε ειδική τελετή που θα διοργανώνει η SUPER LEAGUE στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ή πριν την έναρξη της επομένης. Το bonus αυτό θα δίδεται μέσα από τη βαθμολογία των βαθμολόγων της SUPER LEAGUE.

 

  • Διαιτητής ο οποίος θα τιμωρείται κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, για το εναπομείναν διάστημα του πρωταθλήματος, θα στερείται του ποσού των 1.500 ευρώ.

 

  • To φουλ ποσό των 40.000 ευρώ, το λαμβάνει ο διαιτητής που έχει περάσει όλες τις βαθμολογίες, των βαθμολόγων της SUPER LEAGUE. O διαιτητής που δεν έχει περάσει μία βαθμολογία, λαμβάνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

 

  1. ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ – BUDGET ΒΟΗΘΩΝ

Α/ Η Επιτροπή Διαιτησίας, θα παραδώσει στη SUPER LEAGUE μία λίστα αποτελούμενη από 52 επόπτες. Από αυτούς θα επιλεγούν οι 42.

Β/ Διαδικασία Επιλογής

  1. Οι 16 πρόεδροι-ιδιοκτήτες εταιριών των οποίων η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουν από την λίστα των 52 τους 42 με μυστική ψηφοφορία (προκρίνονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους).
  1. Από τους επιλεγόμενους 42, οι 16 πρόεδροι-ιδιοκτήτες εταιριών των οποίων η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα, θα επιλέξουν τους 32 με μυστική ψηφοφορία, (προκρίνονται αυτοί οι οποίοι συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους), οι οποίοι και θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα.

Γ/ Budget Βοηθών Διαιτητών

Οι Βοηθοί Διαιτητών θα αμείβονται ως εξής:

  • Εκαστος εκ των 42 βοηθών θα λαμβάνει μηνιαίο μισθό 250 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι: 42 x 250 € x 10 = Σύνολο 105.000 ευρώ.

  • Οι 32 που θα έχουν επιλεγεί για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος επιπλέον του ως άνω ποσού, θα λαμβάνουν έκαστος 750 ευρώ μηνιαίως για 10 μήνες.

Ήτοι: 32 x 750 € x 10 = Σύνολο 240.000 ευρώ.

  • Όσοι από τους αναπληρωτές βοηθούς, στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, συμμετάσχουν στο γκρούπ των 32, έκαστος από αυτούς θα αμείβεται για το εναπομείναν διάστημα με το ποσό των 750 ευρώ μηνιαίως, μέχρι το τέλος αυτής.
  • Οι Βοηθοί που θα έχουν περάσει τη βαθμολογία των βαθμολόγων της SUPER LEAGUE κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έχοντας διαιτητεύσει σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, εκ των οποίων οι 10 θα είναι αγώνες πρωταθλήματος, θα λαμβάνουν ένα bonus ύψους 25.000 ευρώ. Το ως άνω bonus θα δίδεται σε ειδική τελετή που θα διοργανώνει η SUPER LEAGUE στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ή πριν την έναρξη της επομένης.
  1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ – BUDGET ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ


Ο υπεύθυνος παρατηρητής της Επιτροπής Διαιτησίας θα προτείνει στη SUPER LEAGUE να επιλέξουν τους 18 παρατηρητές (πρώτοι σε ψήφους)

Budget Παρατηρητών Διαιτησίας

Οι παρατηρητές διαιτησίας θα αμείβονται ως εξής :

  • Εκαστος εκ των 18 παρατηρητών θα λαμβάνει μηνιαίως 1.000 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι: 18 x 1.000 € x 10 = Σύνολο 180.000 ευρώ.

  1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ SUPER LEAGUE – ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΩΝ – BUDGET ΒΑΘΜΟΛΟΓΩΝ

Α/ Οι ιδιοκτήτες των 16 ομάδων θα προτείνουν ο κάθε ένας ιδιοκτήτης ένα βαθμολόγο και εν συνεχεία με κλήρωση θα βγουν οι τρείς βαθμολόγοι.

Β/ Budget Βαθμολόγων Διαιτησίας Super League

Οι Βαθμολόγοι θα αμείβονται ως εξής:

  • Ο κάθε ένας από τους τρεις βαθμολόγους της Super League θα λαμβάνει μηνιαίως 1.500 ευρώ για 10 μήνες.

Ήτοι : 3 x 1.500 € x 10 = Σύνολο 45.000 ευρώ.

  1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΤΕΣΤ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η SUPER LEAGUE, θα διαθέτει ένα ποσό της τάξεως των 120.000 ευρώ, προκειμένου να διοργανώνονται, τακτικά, τεστ φυσικής κατάστασης των διαιτητών, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το συνολικό budget που θα αφιερώσει η SUPER LEAGUE, στη διαιτησία θα έχει ως εξής :

Α/ Ποσό 1.146.000 ευρώ, (διαιτητές, βοηθοί διαιτητών, παρατηρητές διαιτησίας, βαθμολόγοι, και σεμινάρια – τεστ φυσικής κατάστασης).

Β/ Ποσό 450.000 ευρώ, (μετακινήσεις).
Γ/ Ποσό περίπου 1.000.000 ευρώ (bonus διαιτητών βοηθών).

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ BUDGET € 2.596.000

Υ.Γ.: Επισυνάπτονται οι πίνακες βαθμολογίας των βαθμολόγων
της SUPER LEAGUE, οι οποίοι θα δημοσιοποιούνται.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΙ SUPER LEAGUE

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ………………………………………..

ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: ………………………. – …………………………….

Α/ ΦΑΟΥΛ ΒΑΘΜΟΙ TOTAL
1. ΦΑΟΥΛ (10–20 μέτρα από τη γραμμή περιοχής)ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 10
α. ΦΑΟΥΛ που δεν έδωσε:
β. ΦΑΟΥΛ που έδωσε ενώ δεν υπήρχε:
2. ΦΑΟΥΛ (στη γραμμή περιοχής)ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 30
α. ΦΑΟΥΛ που έδωσε ενώ δεν υπήρχε:
β. ΦΑΟΥΛ που δεν έδωσε:
3. ΦΑΟΥΛ 1 έως 10 μέτρα από τη γραμμή της περιοχήςΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 15
α. ΦΑΟΥΛ που έδωσε ενώ δεν υπήρχε:
β. ΦΑΟΥΛ που δεν έδωσε:
4. ΦΑΟΥΛ που δεν έδωσε ενώ υπήρχε σε άλλα σημεία του γηπέδουΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 5
5. ΦΑΟΥΛ που έδωσε ενώ δεν υπήρχε σε άλλα σημεία του γηπέδουΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 5
6. Δεν έστησε το τείχος σωστά και δεν έδωσε επανάληψη χτυπήματος
α. στη γραμμή περιοχήςΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ 15
β. 10-20 μέτρα από τη γραμμή περιοχήςΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ 5
γ. 1-10 μέτρα από τη γραμμή περιοχήςΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ 10
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ : 1m – 10 m από την περιοχή 10 ΒΑΘΜΟΙ10m – 20 m από την περιοχή 5 ΒΑΘΜΟΙ
 

 

Β/ ΚΑΡΤΕΣ ΒΑΘΜΟΙ TOTAL
ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ ΚΙΤΡΙΝΗΣ : 15
1/ Κίτρινη κάρτα που δεν έδωσε:
2/ Κίτρινη κάρτα που έδωσε ενώ δεν έπρεπε:
ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ : 30
3/ Κόκκινη κάρτα που δεν έδωσε:
4/ Κόκκινη κάρτα που λάθος έδωσε:

 

Γ/ ΚΟΡΝΕΡΣΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 5 ΒΑΘΜΟΙ TOTAL
1/KOΡΝΕΡ που δεν έδωσε:
2/ΚΟΡΝΕΡ που λάθος έδωσε:

 

Δ/ ΠΕΝΑΛΤΙΣΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 80 ΒΑΘΜΟΙ TOTAL
1/ΠΕΝΑΛΤΙ που δεν έδωσε:
2/ΠΕΝΑΛΤΙ που λάθος έδωσε:

 

Ε/ ΔΙΑΚΟΠΗΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ: 100 ΒΑΘΜΟΙ TOTAL
1/Έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι και δεν το έκανε:
2/Διέκοψε το παιχνίδι ενώ δεν έπρεπε:

 

Ζ/ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ή ΑΚΥΡΩΣΗ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ TOTAL
1/Κατοχύρωσε γκολ παρά την αντίθετη άποψη του επόπτη, ενώ η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ: 50
2/Ακύρωσε ή δεν μέτρησε για γκολ παρά την αντίθετη άποψη του επόπτη, ενώ ή μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ: 50
3/Κατοχύρωσε γκολ ή άφησε να εξελιχθεί η φάση, κραυγαλέα περίπτωση οφσάιντ πάνω από 3 μέτρα με ή χωρίς τη συναίνεση του επόπτη:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ: 55
4/Ακύρωσε γκολ ή άφησε να εξελιχθεί η φάση που σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε υποψία οφσάιντ πάνω από 3 μέτρα με ή χωρίς τη συναίνεση του επόπτη:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ: 55

 

Η/ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ TOTAL
1/Δεν κράτησε τις απαιτούμενες καθυστερήσεις στο παιχνίδι:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ: 10
2/Κράτησε καθυστερήσεις στο παιχνίδι ενώ δεν υπήρχαν:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ: 10

 

ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ:
ΟΝΟΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Διαιτητής περνάει στους 100 βαθμούς ποινής και τιμωρείται στους 101

Θ/ ΕΠΟΠΤΕΣ ΒΑΘΜΟΙ TOTAL
ΒΟΗΘΟΣ
1/Φάουλ στη περιοχή που ελέγχει και γίνεται μπροστά του και δεν σήκωσε σημαία:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 15
2/Φάουλ που δεν έγινε και σήκωσε σημαία:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 15
3/Λάκτισμα αντιπάλου στην περιοχή που ελέγχει και δεν σήκωσε σημαία:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 40
4/Κραυγαλέο οφσάιντ 2 μέτρα και άνω και δεν σήκωσε σημαία:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 50
5/Κραυγαλέα ελεύθερη φάση χωρίς οφσάιντ 2 μέτρα και άνω και σήκωσε σημαία:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 50
6/Οφσάιντ (0,20 cm – 1μέτρο) και δεν σήκωσε σημαία:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 20
7/Φάση χωρίς οφσάιντ (0,20 cm – 1μέτρο) και σήκωσε σημαία:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 20
8/Υποδεικνύει κατοχύρωση γκολ που δεν πέρασε η μπάλα εξ΄ολοκλήρου τη γραμμή, με ή χωρίς τη συναίνεση του διαιτητή:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 50
9/ Υποδεικνύει ακύρωση γκολ που η μπάλα πέρασε εξ΄ολοκλήρου τη γραμμή, με ή χωρίς τη συναίνεση του διαιτητή:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 50
10/Κόρνερ που δεν έδωσε:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 15
11/Κόρνερ που λάθος έδωσε:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 10
12/Πλάγιο out που λάθος έδωσε:ΒΑΘΜΟΙ ΠΟΙΝΗΣ : 10
Υπόδειξη πέναλτυ ή μη στη περιοχή ευθύνης τουΒΑΘΜΟΙ : 35
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ
ΟΝΟΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο Βοηθός περνάει στους 60 βαθμούς ποινής και τιμωρείται στους 61.

H Πρόταση αυτή για την επαγγελματική διαιτησία, ή όπως τελικά αυτή διαφοροποιηθεί, θα παρουσιαστεί στους υποψήφιους για την Προεδρία της ΕΠΟ, οι οποίοι θα πρέπει να δεσμευτούν, ότι εάν εκλεγούν, θα εφαρμόσουν αυτό το status για την διαιτησία, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Αυτή πρέπει να είναι η προεκλογική δέσμευση των υποψήφιων προέδρων, για να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι και ποιόν ψηφίζουμε, εφόσον όλοι διατυμπανίζουν ότι θέλουν κάθαρση, ισόνομο, και ισότιμο ποδόσφαιρο, που φανταζόμαστε ότι θα είναι το σύνηθες προεκλογικό τους σλόγκαν.

Το συνολικό budget για την επαγγελματική διαιτησία, που ανέρχεται σε 2.538.000 ευρώ, θα «πληρώνεται» προς τη SUPER LEAGUE, με την εξής μέθοδο :

  • Το 50% του budget οι τέσσερεις μεγάλες ομάδες
  • Το άλλο 50% του budget, οι υπόλοιπες 12 ομάδες.

 

SUPER LEAGUE

  • Α/ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η SUPER LEAGUE θα πρέπει να αλλάξει δομή, και θα πρέπει να δοθεί η λειτουργία της, outsourcing, σχεδόν σε όλα της τα επίπεδα.

  • Σχεδιασμός και λειτουργία πρωταθλήματος (αγωνιστικό τμήμα)
  • Γραφείο τύπου και επικοινωνίας
  • Τμήμα προστασίας χορηγών
  • Τομέας διοικητικής λειτουργίας

Η εταιρεία που θα αναλάβει τα ως άνω, θα αναλάβει και το marketing της SUPER LEAGUE, καθώς και προτάσεις για χορηγίες.

  • Β/ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ – ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Είναι αδύνατον, όλοι μας συμπεριλαμβανομένων πρώτα και των τεσσάρων μεγάλων, να θέλουμε ένα ισόνομο, ισότιμο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, και να συνεχίζουμε το σημερινό τρόπο κατανομής των τηλεοπτικών εσόδων.

Ο σημερινός τρόπος κατανομής των τηλεοπτικών εσόδων, συντηρεί την αθλιότητα και την οικονομική ανέχεια των 12 ΠΑΕ. Επειδή λοιπόν, στα λόγια όλοι είμαστε καλοί, θα πρέπει οι τέσσερεις μεγάλοι να πάρουν το κόστος που τους αναλογεί, για την κατάντια του ποδοσφαίρου, και εφόσον πραγματικά θέλουν να αλλάξουν το ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, και επειδή από λόγια έχουμε χορτάσει, ας είναι οι πρώτοι που θα επικροτήσουν και θα προωθήσουν τον νέο καταμερισμό από τα τηλεοπτικά έσοδα, προκειμένου να βοηθηθούν, οι 12 μικρομεσαίες ΠΑΕ, όπως γίνεται στα περισσότερα προηγμένα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ώστε και περισσότερο ανταγωνιστικές να γίνουν, και καλύτερο θέαμα να προσφέρουν, και λιγότερες εξαρτήσεις να έχουν από τους τέσσερεις μεγάλους.

  • Η πρόταση της ΑΕΚ, για το 40% των εσόδων του CHAMPIONS LEAGUE, είναι μία καλή αρχή, αλλά τι να τα κάνεις τα έσοδα, και για ποια έσοδα του CHAMPIONS LEAGUE θα μιλάμε, όταν με το υποβαθμισμένο ποδόσφαιρο που έχουμε επιλέξει να παίζουμε, οι ομάδες μας πλέον θα παίζουν σε ένα, δύο, τρία προκριματικά με άγνωστα τα όποια έσοδα.
  • Γ/ ΝΕΟΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Το 40% ισομερώς και το 60% με βάση τη βαθμολογία. Αυτό θα βοηθήσει και τις μικρομεσαίες, και τις μεγάλες ομάδες και θα κάνει το πρωτάθλημα ακόμη πιο ανταγωνιστικό, γιατί πλέον όλοι θα τρέχουν και για το μισό βαθμό.

Η άλλη εναλλακτική είναι:
Το 50% ισομερώς, και το άλλο 50% με βάση τη βαθμολογική θέση, και αυτό έχει την ίδια λογική.

  • Δ/ Οι ομάδες που υποβιβάζονται από τη SUPER LEAGUE στη FOOTBALL LEAGUE, θα χρηματοδοτούνται για ένα χρόνο από τη SUPER LEAGUE, με το ποσό των 200.000 ευρώ. Για να γίνει αυτό, οι ομάδες θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.

 

http://www.skodaxanthifc.gr/