Το βράδυ της Παρασκευής (8/4) στις 23.18 έγιναν γνωστές οι αποφάσεις για την αδειοδότηση των ΠΑΕ σε πρώτο βαθμό και οι ομάδες που κόπηκαν τελικά είναι δύο πλην της Καλλονής και του Πανθρακικού που ούτως ή άλλως έχουν υποβιβαστεί.

Η καμπάνα χτυπά για τους Πανιώνιο και Ηρακλή. Ο πρώτος, μάλιστα, αν δεν καταφέρει να δικαιωθεί σε δεύτερο ή τρίτο βαθμό, δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει στα πλέι οφ και κατ’ επέκταση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν, ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα τα κατάφερε μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ παρά την αρνητική εισήγηση, ήταν θετική τελικά η απόφαση και για τη Βέροια. Αδειοδοτήθηκε και ο Πλατανιάς, ο οποίος έχει βάσιμες ελπίδες για την πεντάδα ανεξάρτητα με την υπόθεση του Πανιωνίου.

Αναλυτικά: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ και SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΑΠΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους».