Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Κατ’ αρχήν ευχαριστώ πολύ τον κ. Ματζουράκη για τα καλά του λόγια. Συγχαρητήρια για την δουλειά που έκανε από την ημέρα που ανέλαβε τον Παναιτωλικό, είναι ένας προπονητής που εκτιμώ ιδιαίτερα» τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ηρακλή και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι στο σημερινό παιχνίδι, αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, αυτή έπρεπε να είμαστε εμείς. Τακτικά ήμασταν πολύ καλοί, δεν κινδυνεύσαμε στην άμυνα μας και βγάλαμε φάσεις που δουλεύουμε στην προπόνηση. Είχαμε ωραίες φάσεις που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αν και βεβαίως το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό.

Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα αυτή, για αυτά που έχει κάνει τα δύο χρόνια. Ξεκινήσαμε την χρονιά με στόχο την σταθεροποίηση και κάποια στιγμή στο πρωτάθλημα δώσαμε αισιοδοξία σε όλους. Βάλαμε παραπάνω στόχους που τους κυνηγήσαμε αλλά δεν καταφέραμε να τους πετύχουμε. Εκείνες τις πέντε αγωνιστικές που μείναμε πίσω από τον στόχο, είπα στους παίκτες μου, ότι ο μοναδικός υπεύθυνος είμαι εγώ, αλλά πρέπει να δούμε τι έγινε και τι εννοώ όταν τα λέω όλα αυτά.

Κατ’ αρχήν το 90% του ρόστερ ήταν το ίδιο με την περσινή περίοδο. Βεβαίως υπάρχουν οι ευθύνες οι δικές μου και στο μεταγραφικό κομμάτι που δεν βοήθησε, ενώ είχαμε και την ατυχία με τον Λάζαρ που πιστέψαμε ότι θα μας βοηθούσε, αλλά δεν τα κατάφερε. Το ρόστερ λοιπόν ήταν το ίδιο και είναι απίστευτο για μένα να ντεμπουτάρουν 13 παίκτες στην κατηγορία. Αυτό κερδίσαμε φέτος. Την εμπειρία. Και αυτό ήρθε ως απάντηση σε αυτούς που αναρωτιόταν για το πώς θα πάει η ομάδα φέτος. Ασφαλώς σε κάποια παιχνίδια απογοητεύσαμε σε κάποια άλλα χαρήκαμε, αλλά αν φανταστούμε που ήμασταν σαν ομάδα πριν τρία χρόνια θα δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Είπαμε ότι θα χτίσουμε ομάδα και κατά την άποψή μου το καταφέραμε.

Φυσικά και δεν πρέπει να κάνουμε κάποια λάθη που κάναμε αυτή τη σεζόν. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους παίκτες που θα έρθουν. Να έχουμε ξεκάθαρο στόχο τη νέα σεζόν, γιατί ο κόσμος περιμένει πολλά από εμάς. Και γι’ αυτούς τους παίκτες δεν θα υπάρχει άλλοθι του χρόνου. Θα κρίνονται πιο αυστηρά. Αλλά είμαστε έτοιμοι. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας να χτίσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας για να έχουμε μια καλύτερη αγωνιστική περίοδο.

Τέλος, θέλω να σταθώ στον κόσμο, ο οποίος όλη τη χρονιά μας βοήθησε πολύ. Στις δύσκολες εποχές στάθηκε δίπλα μας και του ζητάω να είναι δίπλα και στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση και ο πρόεδρος. Γιατί είναι αλήθεια ότι αυτός ο άνθρωπος κάνει μεγάλη προσπάθεια. Η ομάδα φυσικά δεν θα σταματήσει από αύριο. Θα κάνει προπονήσεις μέχρι τις 26 Μαίου οπότε και γίνουν εργομετρικά. Στο διάστημα αυτό θα παίξουμε και τρία φιλικά. Ένα στις 11 κι ένα στις 18 πιθανόν με την Ξάνθη μέσα και έξω, ενώ ψάχνουμε μια ακόμη ομάδα για φιλικό για τις 24 Μαίου. Στις 4 Ιουλίου θα γίνει η έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα περίοδο. Αυτά λοιπόν από μένα και πάλι να πω ότι είμαι περήφανος γι’ αυτό που πέτυχε η ομάδα αυτά τα δύο χρόνια».

Για το αν είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει την επόμενη χρονιά: «Το χω ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα. Δεν χρειάζεται να ξαναπώ κάτι. Αυτό που για μένα προέχει, είναι να βελτιώσουμε ότι κάναμε λάθος φέτος.  Είτε στον τομέα της οργάνωσης, είτε στην επιλογή παικτών, να αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις εμπειρίες που μαζέψαμε φέτος. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Καλό θα ήταν να πανηγυρίζαμε κάποια πράγματα σήμερα, αλλά βλέποντας ίσως την βαθμολογία μετά από εδώ δεν είναι και το καλύτερο να είμαστε 12οι.

Επίσης αν το δούμε αναλυτικά θα διαπιστώσουμε ότι ο Ηρακλής προσπάθησε να πάει ψηλότερα και ουσιαστικά απείχαμε δύο παιχνίδια για να είμαστε πιο ψηλά κάτι που δεν ήταν στόχο μας τη φετινή χρονιά. Έκανα έναν απολογισμό για να καταλάβετε τι έχω μέσα στο μυαλό μου και τι συζητήσεις θα κάνουμε με τον πρόεδρο τις επόμενες ημέρες».

Για την αναμονή που υπάρχει στην ανεύρεση συμπαίκτη που θα στηρίξει τον Σπύρο Παπαθανασάκη οικονομικά στη συνέχεια: «Εγώ είμαι προπονητής δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό».

Για το αν έχει plan B σε περίπτωση που η ομάδα δεν καταφέρει να αδειοδοτηθεί: «Για την αδειοδότηση σίγουρα παίζει ρόλο για το πλάνο που έχουμε δημιουργήσει. Βεβαίως παίζει ρόλο και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, για να δούμε τι θα γίνει πάνω σε αυτό το θέμα.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι εγώ είμαι έτοιμος. Νομίζω ότι αν ένας προπονητής δεν είναι έτοιμος σε μια τέτοια κατάσταση, δεν ξέρει να κάνει την δουλειά του. Και εγώ δεν έχω προετοιμαστεί από τώρα, αλλά όλες τις προηγούμενες ημέρες. Και στη μια περίπτωση και στην άλλη εγώ, θα δώσω την έκθεσή μου».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής του Απόστολου Βέλλιου: «Είμαι της άποψης ότι καμία ομάδα δεν εξαρτάται από κανέναν παίκτη. Καλό είναι βέβαια επειδή ο Απόστολος μας βοήθησε πολύ να είναι στην ομάδα, αλλά αν φύγει θα κοιτάξουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το κενό που θα δημιουργηθεί σε αυτή τη θέση, αν και για μένα το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί. Η ομάδα πονάει αλλού περισσότερο. Και είναι φανερό ότι πονάει στον άξονα. Είχαμε μεγάλη ατυχία στο θέμα του Κοστίν (σ.σ. Λάζαρ) γιατί θεωρώ ότι θα ήμασταν μια τελείως διαφορετική ομάδα. Θα κοιτάξουμε να πάρουμε εκεί έναν παίκτη με προσωπικότητα με εμπειρία να βάζει πέντε – έξι γκολ. Σας είπα ότι έχουμε πολλά θέματα που πρέπει να βελτιώσουμε τη νέα σεζόν και πιστεύω ότι από τη νέα χρονιά όλα αυτά θα τα διορθώσουμε».