Ηρακλής και Παναιτωλικός έμειναν στο 0-0 στο Καυταντζόγλειο και φεύγουν για… διακοπές, με το μυαλό τους στη νέα σεζόν

Κοινό στόχο να κλείσουν τη χρονιά με θετικό πρόσημο, αφού δεν διεκδικούσαν κάτι στην τελευταία αγωνιστική είχαν Ηρακλής και Παναιτωλικός την Κυριακή (17/4) και τελικά… μοίρασαν τα κουκιά.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο Καυταντζόγλειο και ήδη στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη νέα σεζόν, ελπίζοντας να πλασαριστούν ψηλότερα.

Θεσσαλονικείς και Αγρινιώτες έδειξαν ότι έβλεπαν το ματς περισσότερο σαν… αγγαρεία και δεν προσέφεραν ιδιαίτερο θέαμα, με τους πρώτους να τερματίζουν τελικά 12οι και τους φιλοξενούμενους 11οι.

Τους… ξύπνησαν στο φινάλε

Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς ιδιαίτερη… όρεξη, αφού το κίνητρο απουσίαζε. Ο Παναιτωλικός ήταν πιο δραστήριος στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια τα ηνία πέρασαν στους γηπεδούχους.

Ο Περέιρα επενέβη όπου χρειάστηκε, κυρίως για να αποτρέψει τους κινδύνους προ του Μοντέιρο, αν και η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 41’, όταν ο Λεοζίνιο βρήκε τον Καραγκούνη που έκανε το πλασέ, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έδιωξε και ο Βέλλιος πήρε το ριμπάουντ, εισπράττοντας με τη σειρά του το «όχι».

Το «κυνήγησε» ο Ηρακλής, αλλά…

Ο «Γηραιός» ήθελε να αποχαιρετήσει για φέτος το κοινό του με μία νίκη και έψαξε περισσότερο το γκολ στην επανάληψη. Τσιλιανίδης, Κατασαλίδης και Μοντέιρο είχαν καλές ευκαιρίες, την ώρα που και ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να έχει σκοράρει, όταν ο Ουάρντα έχασε δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, με τον Γιαννίκογλου να μπλοκάρει το σουτ του στο 55’ και την μπάλα να περνά άουτ στο 56’.

Πουρτουλίδης και Τσότρας είδαν και τις δικές τους προσπάθειες να μην έχουν αποτέλεσμα, ενώ ο Ουάρντα παρέμεινε ο πιο δραστήριος για τους Αγρινιώτες, έχοντας τις σημαντικότερες ευκαιρίες.

Η φάση του αγώνα, πάντως, ήρθε στο 78ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Περόνε που έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Πασάς δεν κατάφερε για λίγο να βάλει το πόδι του για να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Ηρακλής είχε κι άλλες ευκαιρίες στο φινάλε, ξανά με τους Περόνε και Πασά, αλλά το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσα), με βοηθούς τους Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς) και Αντώνιο Δίπλαρη (Καρδίτσας), ενώ τέταρτος ήταν ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας).

Κίτρινες: 27’ Χαντάκιας, 70’ Παπουτσογιαννόπουλος, 90’+1 Παπάζογλου

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Κυριακίδης, Καραγκούνης, Τσότρας, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Πουρτουλίδης, Μοντέιρο (64’ Πασάς), Τσιλιανίδης (90’+1 Αμαραντίδης), Λεοζίνιο, Βέλλιος (76’ Περόνε).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Περέιρα, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Παπάζογλου, Ρουμπουλάκου, Πάουλο, Ρομέρο (77’ Βασιλούδης), Μουνιόθ, Μαρκόφσκι, Ουάρντα (83’ Κλέσιο), Παπουτσογιαννόπουλος (86’ Κόρσιενς).

a-sports.gr