Απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας για τους δημοσιογράφους όλης της χώρας, με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, εξήγγειλε  το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Έτσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΟΕΣΥ:

* Την Παρασκευή και το Σάββατο δεν θα εκδοθούν εφημερίδες και περιοδικά. Η ΠΟΕΣΥ προκήρυξε 48ωρη απεργία στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.

* Τις ίδιες μέρες, Παρασκευή και Σάββατο, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά και το ΑΠΕ δεν θα μεταδώσουν ειδησεογραφία, δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές. Η ΠΟΕΣΥ προκήρυξε 48ωρη απεργία σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.

Την ερχόμενη Παρασκευή 22 Απριλίου θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ για την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες.

Η ΠΟΕΣΥ έλαβε την απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε χθες και στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των σωματείων της ενημέρωσης. Κατά τη σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με στόχο την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων.