Αλλαγές υπάρχουν στην ΕΠΟ , με βάση τον κανονισμό πρωταθλήματος, τα οποία έχουν ψηφιστεί από πέρυσι, και θα ισχύσουν στην νεα αγωνιστική περίοδο. Η ποιο σημαντική από αυτές είναι ότι  για ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που ανήκει ή που αποχωρήσει μετά την έναρξη του από αυτό, υποβιβάζεται δυο κατηγορίες!!!

 

Αναλυτικά:

 

Παράρτημα – Άρθρο 2 ΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ

  1. Ομάδα, που, για οποιοδήποτε λόγο, δεν καταθέτει δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούται να αγωνιστεί, υποβιβάζεται και έχει την δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί:

α) Είτε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής στην οποία θα δικαιούταν να συμμετάσχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά.

β) Είτε στην κατηγορία που δικαιούται να μετέχει αν είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά, χωρίς δικαίωμα προβιβασμού την πρώτη αγωνιστική περίοδο.

Το δικαίωμα προβιβασμού θα αποκτήσει την επόμενη, δεύτερη, περίοδο εφόσον στην πρώτη που θα αγωνισθεί στην αυτή κατηγορία καταλάβει μία από τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της κατηγορίας ή του ομίλου της κατηγορίας.

(……) 3. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2016- 2017.

 

Άρθρο 3 ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

  1. α) Ομάδα που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται, σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται
  2. α. με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής που θα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού
  3. β. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει
  4. γ. με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, στην περίπτωση που η ομάδα αυτή είναι Π.Α.Ε. και χίλια (1.000,00) Ευρώ στην περίπτωση που είναι ερασιτεχνικό σωματείο.
  5. β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

(…..) 3. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2016- 2017.

 

Επίσης

Δεν καλύπτονται τα κενά κατηγοριών από άλλες ομάδες

Άρθρο 4 “Συμμετοχή Ομάδων στα Πρωταθλήματα” του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, αναφέρει:

“1. Η συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα και σε όλους τους αγώνες τους είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται από τις προκηρύξεις τους. Στην περίπτωση που δεν τηρείται αυτή η υποχρέωση, επιβάλλονται οι κυρώσεις που, κατά περίπτωση, ορίζονται από τον παρόντα Κανονισμό. Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. δύναται να εξαιρεί της συμμετοχής, ομάδες των Ε.Π.Σ. μετά από σχετική αίτησή τους.

  1. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό ομάδων, ο αριθμός τους δεν συμπληρώνεται για κανένα λόγο”.