Oρατή είναι πλέον η σύγκρουση της Σούπερ Λίγκας με την NOVA έπειτα από τη μη λήψη απόφασης σχετικά με τα ζητήματα που έχει θέσει το συνδρομητικό κανάλι προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεργασία των δύο πλευρών, τα κυριότερα εκ των οποίων είναι α) μείωση ομάδων του πρωταθλήματος από 16 σε 14 και στη συνέχεια σε 12, πλέι οφ με τη συμμετοχή και του πρωταθλητή καθώς και πλεί άουτ.

Η Σούπερ Λίγκα ανέθεσε σε εταιρεία να υποβάλλει σχετική πρόταση σε τρεις εβδομάδες, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του συνδρομητικού καναλιού.

Οι 12 «μικρομεσαίες ομάδες» του συνεταιρισμού θα συναντηθούν την Τρίτη 12/7 για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στη NOVA αλλά και στο θέμα του νέου προέδρου.

Στο ΔΣ ο Ολυμπιακός ήταν υπέρ της απόφασης να ανατεθεί σε εταιρείες η μελέτη και υποβολή πρότασης για τον αριθμό των ομάδων και τον τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να ληφθεί από το ΔΣ απόφαση για συμμετοχή του πρωταθλητή στα πλέι οφ.

Ως προς το θέμα του νέου προέδρου του συνεταιρισμού, δύο ονόματα ήδη ακούγονται ως διάδοχοι του Μποροβήλου. Την μια υποψηφιότητα θα στηρίξει ο Ολυμπιακός και την άλλη η ΑΕΚ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο υποψηφιότητες προέρχονται από το χώρο των «μικρομεσαίων» ΠΑΕ, που δεν συμφωνούν σε όλα τα θέματα.

 

 

Αρχική