Καλές εντυπώσεις άφησε με την αυλαία να κλείνει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ιταλία ο Παναιτωλικός την Τρίτη (2/8). Στο τουρνουά «Σεμπαστιάνο Ντ’ Ονόφριο» οι Αγρινιώτες μέτρησαν μία νίκη και μία ισοπαλία.

Οι… βασικοί έπαιξαν στο πρώτο ματς κόντρα στην ΟΥΤΑ Αράντ της Ρουμανίας, την οποία κέρδισαν με 3-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Μάρκος Πάουλο στο 9′, Μαρκόφσκι στο 20′ και Ουάρντα στο 21′, ενώ οι Ρουμάνοι μείωσαν στο 38′.

Η σύνθεσή της ήταν η εξής: Κριστιάνο, Κούσας, Ροντρίγκες, Μύγας (48′ Ρόσα), Τσοκάνης, Παπάζογλου, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (12΄Φερέιρα), Μουνός (31′ Ρότσα), Ουάρντα, Μαρκόφσκι.

Στο δεύτερο ματς κόντρα στη Ζεσίνα ο Γιάννης Ματζουράκης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους μικρούς. Τελικά γκολ δεν μπήκε, αλλά το 0-0 δεν ήταν κακό αποτέλεσμα δεδομένων αυτών που αγωνίστηκαν.

Η σύνθεση σε αυτό το παιχνίδι ήταν η εξής: Κολοβούρης, Κουτρομάνος, Ρόσα, Χαντάκιας, Μιχάι, Μαλλής, Παπουτσογιανόπουλος (30′ Μύγας), Βασιλούδης, Γιαννιώτας, Ρότσα, Βακράκος.

Να σημειωθεί ότι οι Κλέσιο, Τομανέ και Κυριακίδης δεν έπαιξαν. Ο πρώτος υπενθυμίζεται ότι ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον δικέφαλο, ο δεύτερος κάνει ατομικό, ενώ ο Τομανέ έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους. Τέλος, πρόβλημα στη μέση αντιμετώπισε ο Μάρκος Πάουλο και γι’ αυτό έγινε αλλαγή στο ματς με τους Ρουμάνους.