Η κατάσταση έχει ξεφύγει… Εικόνες ντροπής, που δεν τιμούν τη Σούπερ Λίγκα, διαδραματίστηκαν στο Δ.Σ. της Τετάρτης (31/8) με αφορμή την εκλογή προέδρου και τις οποίες σας αποκαλύπτει το a-sports.gr.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την κάθετη αντίθεση του Αλέξη Κούγια στο ενδεχόμενο επανεκλογής του Γιώργου Στράτου, που τελικά επιτεύχθηκε θυμίζοντας… φαρσοκωμωδία μετά την πρόσφατη παραίτησή του.

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ σε συνέχεια της τοποθέτησής του και στο προηγούμενο Δ.Σ. εξήγησε αρχικά γιατί δεν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο αντιπρόεδρος της Ξάνθης.

«Το είπα ξανά. Θα πρέπει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας να είναι ιδιοκτήτης. Δεν είναι σωστό να βάζουμε τους υπαλλήλους μας… Πρέπει αυτό το μοντέλο με τους υπαλλήλους να σταματήσει. Από τη στιγμή που εμείς οι μ… ψηφίσαμε το Στράτο και αυτός παραιτήθηκε, τελείωσε», είπε ο Κούγιας αρχικά, στρεφόμενος κατά του Στράτου και στέλνοντας μήνυμα προς τον ισχυρό άνδρα της Ξάνθης Χρήστο Πανόπουλο, για να προσθέσει με νόημα: «Όταν είναι ιδιοκτήτης ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, σε αντιμετωπίζουν αλλιώς. Βλέπετε τι έγινε… Το υπουργείο δεν δέχθηκε καν να δει τη Διοικούσα Επιτροπή. Μας έγραψε. Όλοι θα αντιμετωπίζουν διαφορετικά τη Σούπερ Λίγκα αν αναλάβει ένας ιδιοκτήτης, δεν το καταλαβαίνετε», είπε ο Κούγιας.

Ο Πανόπουλος, από την άλλη, πρότεινε να αναλάβει να τρέξει τη διοργανώτρια πολυεθνική εταιρεία για να αντιδράσει ο Κούγιας: «Λες ό,τι σου κατεβάσει το κεφάλι, για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε…».

Και κάπου εκεί ο πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Λιόντος, πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο τον Αλέξη Κούγια και τότε έγινε… χαμός.

Πρώτος απ’ όλους επιτέθηκε στο μεγαλομέτοχο των «βυσσινί» ο Πανόπουλος και μαζί του συμμάχησαν αμέσως, δημιουργώντας μέτωπο κατά του γνωστού ποινικολόγου, οι πρόεδροι του Πλατανιά Μανώλης Μαθιουδάκης και του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας (ο οποίος είχε παρέμβει και την ώρα που κατηγορούσε τον Στράτο ο Κούγιας, λέγοντας «σταμάτα να τορπιλίζεις ό,τι κάνουμε»).

Μάλιστα, κουβέντα στην κουβέντα τα πνεύματα οξύνθηκαν τόσο, που ο Πανόπουλος αρχικά όρμησε και εν συνεχεία και οι υπόλοιποι σηκώθηκαν όρθιοι, προκλήθηκε πανδαιμόνιο και εν μέσω ύβρεων πιάστηκαν στα χέρια (υπήρξαν και σπρωξιές) με τον Κούγια, ο οποίος απάντησε στις προκλήσεις και στην επίθεση που δέχθηκε αναλόγως.

Ο Κωστούλας, βέβαια, πάνω στο… χαμό βρήκε την ευκαιρία να αποχωρήσει από το Δ.Σ., καθώς εξαρχής ήταν ένας από αυτούς που γκρίνιαζαν για την ώρα του συμβουλίου εξαιτίας του γεγονότος ότι διεξαγόταν στο νήμα της λήξης της μεταγραφικής περιόδου.

Βέβαια, στην ουσία και πριν ξεφύγει εντελώς η κατάσταση, η υποψηφιότητα Κούγια δεν έγινε δεκτή με πρωτεργάτη στις αντιρρήσεις τον Κωστούλα. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού τόνισε ότι δεν έχει το δικαίωμα ο Κούγιας επειδή δεν εμφανίζεται ο ίδιος ως φυσικό πρόσωπα, αλλά δική του εταιρεία ως ιδιοκτήτρια του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΑΕΛ. «Δεν είσαι γραμμένος ως ιδιοκτήτης εσύ προσωπικά, αλλά μια εταιρεία σου», είπε χαρακτηριστικά ο Κωστούλας.

Τότε υπήρξε παρέμβαση και από τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Θοδωρή Γιαννίνο, ο οποίος επισήμανε ότι αυτή η τυπολατρία είναι εύκολο να ξεπεραστεί μέσα σε μία ημέρα από τον ίδιο τον Κούγια, ώστε να είναι όλα σύμφωνα με το καταστατικό, επισημαίνοντας ότι όντως θα αποτελεί πλεονέκτημα για το συνεταιρισμό να αναλάβει τα ηνία του ένας ιδιοκτήτης.

«Τόσες και τόσες παρατυπίες έχετε κάνει με τις συναντήσεις των ‘‘12’’ που λειτουργούσατε σαν παρασυμβούλιο, αυτά ήταν μέσα στο καταστατικό; Αυτό το θέμα μπορεί να το ρυθμίσει ο ίδιος ο Κούγιας με την προσκόμιση όλων των απαραίτητων εγγράφων, δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα, μην το κάνετε θέμα…», είπε ο Γιαννίκος.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι, παρά τα όσα «κυκλοφόρησαν» ήδη, εντός του Δ.Σ. ουδέποτε ο Γιαννίκος απέσυρε την υποψηφιότητά του, γιατί απλούστατα δεν έθεσε ποτέ τον εαυτό του στη διάθεση του Δ.Σ. για τη θέση του προέδρου.

Έτσι, μετά από όλα αυτά τα ευτράπελα, ο Γιώργος Στράτος ως μόνος υποψήφιος υποστηριζόμενος από την ποδοσφαιρική τρόικα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και φυσικά την Ξάνθη επανεξελέγη με συνολικά 12 ψήφους, αλλά με το 1/4 των ομάδων να μην τον εμπιστεύεται με το «καλημέρα».

a-sports.gr