Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές, έχουν αντιληφθεί την αισθητή βελτίωση που υπάρχει (ως επί το πλείστον) στις φετινές διαιτησίες της Super League, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κυριακίδης στονΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού μίλησε για την ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα του από τον Παναθηναϊκό χαρακτηρίζοντας λάθος αλλά… ανθρώπινο αυτό του ακυρωθέντος γκολ του Λουντ. Μιλώντας, δε, επί προσωπικού, χαρακτήρισε εαυτόν αδικημένο αλλά εξέφρασε την ελπίδα να παίξει σε μια μεγαλύτερη ομάδα και να κληθεί στην Εθνική.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Κυριακίδης μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: «Μπήκαμε με ένα πλάνο, κατά κύριο λόγο να προσέξουμε την άμυνά μας, δουλέψαμε πολύ στην τακτική και να περιορίσουμε τον αντίπαλο. Δουλέψαμε στην προπόνηση να μην μπορεί να πάρει την μπάλα ο Λεντέσμα, ο οποίος έχει την δυνατότητα να προκαλεί προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες».

-την εικόνα του «τριφυλλιού» στο β’ μέρος του αγώνα στο Αγρίνιο:«Μπήκε πιο δυνατά, πιο αποφασισμένα, ο Παναθηναϊκός. Εμείς μείναμε πιο πίσω και δώσαμε γήπεδο στον Παναθηναϊκό. Όμως η πίεση που άσκησε στην ομάδα μας, μας ανάγκασε να πάμε πιο πίσω. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε την άμυνά μας πιο ψηλά, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να μην τα κάνουμε όπως θέλαμε. Σαφώς ήμασταν και τυχεροί, αλλά όλα τα παιδιά υπερβάλαμε εαυτούς και είχαμε μία καλή αγωνιστική ταυτότητα και πιάσαμε όλοι μία καλή απόδοση για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός έχει μία καλή και ποιοτική ομάδα και αν δεν είσαι σε καλή μέρα και δεν έχεις την τύχη με το μέρος σου, δεν μπορείς να τα καταφέρεις».

-την εμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους «πράσινους»: «Μην ξεχνάμε πως η λειτουργία της ομάδας είχε καλή αντίδραση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Μπεργκ μπορεί να μην ήταν αυτός που έπρεπε και να τον δυσκολέψαμε και εμείς με τη δική μας απόδοση. Εμείς ήμασταν καλοί, δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι που θα ήθελε και προφανώς το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

-τα διαιτητικά λάθη που έγιναν στο ματς: «Το έχουμε δει όλοι και είναι ένα λάθος. Ένα ανθρώπινο λάθος, από αυτά που έχουν συμβεί και σε βάρος μας και θα ξανασυμβούν στο μέλλον. Μπορεί να αισθάνεται αδικημένος ο Παναθηναϊκός, επειδή ήταν μία στιγμή καθοριστική στο ματς. Ίσως να ήταν άλλο το σκορ και το αποτέλεσμα. Όμως από τη στιγμή που ο άνθρωπος είδε αυτό, πρέπει να συνεχίσεις και να κάνεις το καλύτερο».

-τη διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα: «Όντως, ένας παίκτης εισπράττει την αλλαγή στη διαιτησία. Βέβαια, είναι ακόμη οι πρώτες αγωνιστικές. Θα μιλήσω για την πρώτη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ. Σε ένα ματς με αρκετό κόσμο στο γήπεδο, τα σφυρίγματα που έπρεπε να πάρουμε μας τα έδωσε όλα ο διαιτητής. Και με τον Ατρόμητο και με τον Παναθηναϊκό δεν έχουμε κανένα παράπονο. Είναι πάρα πολύ καλό αυτό και νομίζω ότι βοηθάει την κάθε ομάδα να δείξει την δύναμή της. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό και βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες. Λάθη θα γίνουν, σε βάρος όλων των ομάδων, όμως έχουμε εισπράξει ως ομάδα τη βελτίωση στη διαιτησία, μας ευχαριστεί αυτό το πράγμα και μας βοηθάει πολύ. Θα μπορούσε ένας διαιτητής να δώσει ένα σφύριγμα παραπάνω σε μία μεγάλη έδρα. Αν συνεχιστεί έτσι το πρωτάθλημα, και θα είναι πιο ποιοτικοί οι αγώνες μας και πιο ανταγωνιστικοί, και όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι. Ίσως αυτό που έγινε με τα πρόσωπα στη διαιτησία έχει κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται. Νομίζω ότι σχετικά αυτή η πίεση που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα έχει κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται και να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα».

-το αν θεωρεί εαυτόν αδικημένο και αν ελπίζει να κληθεί στην Εθνική:«Θεωρώ πως είμαι αδικημένος, αλλά όπως σκέφτομαι εγώ, σκέφτονται και άλλοι συνάδελφοί μου. Άρα, αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλεύω καθημερινά και να γίνομαι καλύτερος. Κάποια στιγμή θα τα καταφέρω. Δεν είναι ψέματα (ότι αν πάρω μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα). Έτσι είναι πιο εύκολα τα πράγματα να κληθείς στην Εθνική. Εγώ όμως είμαι στον Παναιτωλικό, δίνω τα πάντα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω και εδώ».

-το μέλλον του και αν θέλει να παίξει σε μία μεγάλη ελληνική ομάδα:«Πραγματικά είμαι σε μία πολύ καλή ηλικία (30 ετών), αλλά νιώθω πιο νέος και με περισσότερο μυαλό. Δόξα τω Θεώ είμαι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, μία οργανωμένη ομάδα. Δεν έχει το όνομα του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού, το γνωρίζουμε όλοι, αλλά ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τη δυνατότητα να βάζεις στόχους για κάτι καλύτερο. Αν μπορώ και είμαι καλά, θα ήθελα να αγωνιστώ σε μία μεγαλύτερη ομάδα. Όλα αυτά όμως είναι στη θεωρία, έχω το μυαλό μου στις υποχρεώσεις του Παναιτωλικού. Πάντα βάζω στόχους και κοιτάω ψηλότερα».

-τον λόγο που δεν έπαιξε ποτέ στον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ είχα πάει πολύ μικρός, 18 ετών, σε μία ομάδα που είναι δύσκολο να πάρεις παιχνίδια. Πόσω μάλλον ως τερματοφύλακας. Μπήκα στα αποδυτήρια μίας μεγάλης ομάδας, είδα πώς πρέπει να δουλεύει ένας επαγγελματίας και αυτό με βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας μου».