Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης πλειοδότησε και πήρε τελικά την κεντρική χορηγία της Σούπερ Λίγκας για την επόμενη διετία! Η μεγάλη είδηση, όμως, είναι ότι αυτό προέκυψε ομόφωνα, δηλαδή με τη σύμφωνη γνώμη και του Ολυμπιακού στο Δ.Σ. της διοργανώτριας την Παρασκευή (21/10), αφού η εταιρεία Dimera κατέθεσε εν τέλει την υψηλότερη προσφορά.

«Πρέπει να εγκριθεί η καλύτερη προσφορά για το καλό του ποδοσφαίρου», είπε ο εκπρόσωπος των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Βρέντζος στο συμβούλιο και πραγματικά τήρησε αυτή την άποψη, αφού ο «ασπρόμαυρος» παράγοντας πρόσφερε περισσότερα χρήματα και από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εν λόγω εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη θα καταβάλει 2,25 εκατ. ευρώ για το φετινό πρωτάθλημα και άλλα 2,75 εκατ. για αυτό της επόμενης περιόδου, ενώ η Alter Ego έδινε από 2 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ο δε ΟΠΑΠ πρόσφερε μόλις 1. 250 εκατ. τον χρόνο. Μάλιστα, η πλευρά του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. κατήγγειλε τη στάση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Γιώργου Στράτου τονίζοντας ότι υποστήριξε τον ΟΠΑΠ αν και είχε καταθέσει τη χειρότερη πρόταση στο διαγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι η Dimera εγκρίθηκε με 14 ψήφους, αφού έλειπαν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Πλατανιάς, ενώ αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πάρει τηλεοπτική άδεια η εν λόγω εταιρεία, τότε η διαφήμιση ως προς το λογότυπο θα γίνει σε άλλη επιχείρηση του Ιβάν Σαββίδη.

Από εκεί και πέρα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα θα δοθούν στη διοργανώτρια σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και επομένως η εταιρεία του Σαββίδη δεν πάρει άδεια για κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας.

Η σχετική ανακοίνωση των αποφάσεων του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας είναι η ακόλουθη: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Η πρόταση χορηγίας της “Dimera Media Investments” κρίθηκε ομόφωνα ως «παραδεκτή».

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η κατ αρχήν σύναψη σύμβασης χορηγίας με τη “Dimera Media Investments”. Θα πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις εντός των επόμενων ημερών με την ανωτέρω εταιρεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί κείμενο σύμβασης και να τεθεί προς έγκριση από το Δ.Σ. της Super League».