από Γιώργο Κτενά

Ξέσπασμα του ισχυρού άνδρα του Παναιτωλικού στο SportDog για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Άγριο χώσιμο στους “μεγάλους” και στον υποψήφιο αρχιδιαιτητή Ψυχομάνη!

Αρνητικά συναισθήματα προκαλεί στον Φώτη Κωστούλα το όνομα του Γιώργου Ψυχομάνη για τη θέση του αρχιδιαιτητή, καθώς είναι συνυφασμένο με τις κακές εποχές τού ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως εξομολογήθηκε στον SportDog ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος, αλλά και στην κινητοποίηση των 12 “μικρών” τής Σούπερ Λιγκ, για το θέμα με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων. Ζήτημα που είναι τεράστιας σημασίας για τις ομάδες της Λίγκας, προκειμένου να επιβιώσουν και να γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

Πήραμε μία απόφαση τον περασμένο Απρίλη, ομόφωνα, να κάνουμε ανακατανομή στα τηλεοπτικά έσοδα. Ο λόγος ήταν για να ευνοηθούν και οι μικρότερες ομάδες οικονομικά. Κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη εμείς οι μικροί, τόσο για να καταφέρουμε να επιζήσουμε όσο και για να έχουμε ένα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα. Επιλέξαμε το 40% των χρημάτων που πάνε στη Λίγκα από τηλεοπτικά, να μοιράζονται ισομερώς σε όλες τις ομάδες. Και το υπόλοιπο 60% να μοιράζεται βάσει βαθμολογίας. Το καναμε μόνο και μόνο για να έχουμε δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα καλύτερο πρωτάθλημα“, ήταν η αρχική τοποθέτηση του Φώτη Κωστούλα στον SportDog, αναφορικά με την πρωτοβουλία που πήρανε χθες οι 12 “μικροί” και την ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Για ποιον λόγο δεν είχε προχωρήσει η ομόφωνη απόφαση;

Το μόνο που χρειαζόταν για να προχωρήσει, ως τυπικό, είναι ένα χαρτί που θα υπογράψουν όλες οι ομάδες πως δέχτηκαν αυτή τη συμφωνία. Το απαιτεί και η Nova. Το υπέγραψαν 12 “μικροί” και η ΑΕΚ και παρέμενε στο συρτάρι από τους άλλους τρεις. Την περασμένη εβδομάδα είπαμε πως τα έσοδα από τη Nova που θα έρθουν τον Νοέμβρη, να πληρωθούν με βάση τη νέα κατανομή που έχουμε αποφασίσει. Θέμα τάξης και λογιστικής είναι αυτο. Αλλά είδαμε ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν έχουν υπογράψει σχετικά, τους το ζητήσαμε και ξαφνικά ακούσαμε ότι δεν θα υπογράψουν και δεν θέλουν να συνεχίσουν την απόφαση που είχαμε πάρει όλοι μαζί. Δεν το δεχτήκαμε, γιατί κάναμε τους προϋπολογισμούς μας με βάση την ομόφωνη απόφαση. Για αυτό και βγάλαμε την ανακοίνωση, για να ξέρει ο κόσμος τι έχει γίνει“.

Οπότε το συγκεκριμένο ζήτημα είναι μεγάλης σημασίας για τους λεγόμενους “μικρούς” του πρωταθλήματος.

Αυτό που συμβαίνει είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις μικρές ομάδες. Δεν έχουμε χορηγούς, δεν υπάρχουν διαφημίσεις, δεν πηγαίνει πολύ κόσμος στα γήπεδα, βλέπετε τι συμβαίνει. Πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε; Δεν ξέρουμε την αντίδραση των τριών μεγάλων που δεν έχουν συμφωνήσει. Υπάρχει περίπτωση να προσφύγουν και να πάνε στα δικαστήρια, αν και εφόσον εμείς κάνουμε διανομή με τον σωστό και δίκαιο τρόπο που αποφασίστηκε“.

Υπάρχει από χθες βράδυ η πληροφορία για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Έχετε κάποια καλύτερη ενημέρωση; Πώς το σχολιάζετε;

Η ενημέρωση που έχουμε και εμείς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι από τα Μέσα. Θα ήταν ευχής έργο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Εμείς σαν ομάδες, αλλά και οι φίλαθλοι, θέλουμε να δούμε ξανά ποδόσφαιρο. Οι διακοπές δεν κάνουν καλό στο άθλημα, τα έξοδα τρέχουν, έσοδα δεν έχουμε. Ίσως να έχουμε προβλήματα και με τη Nova, αλλά και αγωνιστικά με την αποχή από τα ματς. Θέλουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα. Αλλά αν είναι καλό να ξεκινήσει τώρα, παρότι δεν λύθηκε κανένα από τα προβλήματα που οδήγησαν στη διακοπή του, είναι οξύμωρο. Στην πραγματικότητα δηλαδή δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουμε. Είναι ένα δίλημμα“.

Το σχόλιό σας για το όνομα του Ψυχομάνη, που βρέθηκε στην επικαιρότητα για τη θέση του αρχιδιαιτητή;

Δημιουργεί πολύ αρνητικά συναισθήματα το όνομά του, γιατί είναι συνυφασμένο με τις κακές εποχές, που προσπαθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια να αποφύγουμε. Γιατί ένας από αυτούς τους ανθρώπους να βγει ξανά στο προσκήνιο; Τουλάχιστον ο Μπίκας δεν είναι αναμεμειγμένος σε τίποτα, όσοι τον ξέρουν καλύτερα αυτό υποστηρίζουν“.

https://www.sportdog.gr