Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (21/11) στο ΔΑΪΣ η παρουσίαση των προτάσεων των εταιρειών Deloitte και PwC, προκειμένου να αναβαθμιστεί η Σούπερ Λίγκα.

Τα μέλη της διοργανώτριας είχαν αναθέσει τη διενέργεια έρευνας για να είναι πιο βιώσιμο οικονομικά το πρωτάθλημα.

Η πρώτη πρόταση προβλέπει τη διεξαγωγή πρωταθλήματος 16 ομάδων με 15 αγωνιστικές και στη συνέχεια τον διαχωρισμό δύο γκρουπ (1ος-8ος για το πρωτάθλημα, 9ος-16ος για την αποφυγή του υποβιβασμού).

Η δεύτερη θέση υποβιβασμού θα κριθεί κατόπιν μπαράζ με τον δεύτερο της Β’ Εθνικής, ο συνολικός αριθμός αγώνων θα είναι 232 και 29 των αγωνιστικών.

Η δεύτερη πρόταση προβλέπει τη διεξαγωγή πρωταθλήματος 14 ομάδων με 26 αγωνιστικές και στη συνέχεια τον διαχωρισμό δύο γκρουπ (1ος-7ος για το πρωτάθλημα, 8ος-14ος για την αποφυγή του υποβιβασμού).

Η δεύτερη θέση υποβιβασμού θα κριθεί κατόπιν μπαράζ με τον δεύτερο της Β’ Εθνικής, ο συνολικός αριθμός αγώνων θα είναι 266 και 40 των αγωνιστικών (με δύο ρεπό ανά ομάδα).

Η τρίτη πρόταση προβλέπει τη διεξαγωγή πρωταθλήματος 14 ομάδων με 26 αγωνιστικές και στη συνέχεια τον διαχωρισμό δύο γκρουπ (1ος-6ος για το πρωτάθλημα, 8ος-13ος για την αποφυγή του υποβιβασμού).

Η πρόταση προβλέπει ότι ο 13ος θα δίνει αγώνα μπαράζ για την παραμονή με τον 2ο της Β’ Εθνικής, ο 14ος θα υποβιβάζεται απευθείας, ο συνολικός αριθμός αγώνων θα είναι 242, ενώ 36 εκείνος των αγωνιστικών.

Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις θα μπορούσαν να γίνουν και από οποιονδήποτε από τους 16 ιδιοκτήτες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας και ότι στο 80% των ομάδων το 60-70% των εσόδων τους προέρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Γι’ αυτό μεταξύ άλλων είπε το ακόλουθο: «Θα ήθελα η έρευνα να αφορά στο πώς γίνεται η κατανομή των τηλεοπτικών στην Ευρώπη, αλλιώς η παρουσίαση δεν έχει νόημα». Δεν πήρε, όμως, κάποια απάντηση και αποχώρησε.

Τέλος, να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της παρουσίασης ο Γιώργος Στράτος, πρόεδρος της λίγκας, άφησε αιχμές για το γεγονός πως ήταν λίγοι οι εκπρόσωποι των ομάδων που έδωσαν το παρών.

Ακόμη δήλωσε: «Εύχομαι οι επόμενες μέρες να είναι καλύτερες από αυτές που προηγήθηκαν. Είναι μακράν από τις καλύτερες έρευνες για αυτό το σκοπό. Θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποιο θέλουμε να είναι το πρωτάθλημά μας».