Απάντηση σε ανακοίνωση του ΠΑΟ – Δόξα Καινουρίου

0
1

Σε σημερινή ανακοίνωση η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας ΠΑΟ – ΔΟΞΑ Καινουρίου και σε άλλους ιστότοπους, αλλά δεν μας απεστάλλει, η διοίκηση της ομάδας παίρνει θέση για τα επεισόδια που συνέβησαν την περασμένη Κυριακή (20/11/2016) στο γήπεδο Παντάνασσας αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ Καλυβίων και προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε να απαντήσουμε, χωρίς βέβαια να υπάρχει από την πλευρά μας καμιά διάθεση αντιπαράθεσης με το σωματείο.

Υποθέτουμε ότι, η ανακοίνωση γράφτηκε προκειμένου να αντικρούσει το ρεπορτάζ του kalyvia.gr,όπου μεταξύ άλλων γράψαμε για τα επεισόδια και την ένταση που δημιουργήθηκαν μετά το σφύριγμα της λήξης, ενώ κάνει λόγο για αρνητικά σχόλια και μονομερή ενημέρωση από την πλευρά μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα doxa-kainouriou.blogspot.gr:
“Μοιραστήκαμε βαθμούς και εντυπώσεις στον Σαββατιάτικο αγώνα. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι δύο ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας προέβησαν σε άσεμνες χειρονομίες και ειρωνικά σχόλια σε φιλάθλους μας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
Με την βοήθεια των διοικήσεων των δυο ομάδων, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Ως διοίκηση της ομάδας μας, ευχαριστούμε την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ Καλυβίων για την βοήθεια ώστε να επέλθει ηρεμία, η οποία αρμόζει στους ιστορικούς συλλόγους μας και προάγει το .
Αρνητικά σχόλια που ανακοινώθηκαν, μονομερώς για την ομάδα μας, από συγκεκριμένο τοπικό μέσο ηλεκτρονικής ενημέρωσης, γράφει την μισή αλήθεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι φταίει μόνο ο ένας…
Με την ομάδα των Καλυβίων διατηρούμε άψογες σχέσεις διαχρονικά και ευχόμαστε να πετύχουν τους στόχους τους.”

Απάντηση Συντακτικής Ομάδας kalyvia.gr

Χωρίς να υπάρχουν στο κείμενο του kalyvia.gr αναφορές για εκούσια ή ακούσια συμμετοχή σε παραβατικές συμπεριφορές από παράγοντες ή μέλη της διοίκησης καθώς και ποδοσφαιριστών του Καινούργιου στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ΠΑΟ – ΔΟΞΑ Καινουρίου – ΠΑΟΚ Καλυβίων, κάποιοι νομίζουν ότι θίγονται, άγνωστο πως…

Ο συντάκτης-ες της ανακοίνωσης παραδέχεται ότι συνέβησαν επεισόδια και μάλιστα γίνεται αναφορά ότι, μαζί και μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ Καλυβίων βοήθησαν για να σταματήσουν.

Η ανακοίνωση μιλά για “μονομερή ενημέρωση” και “μισές αλήθειες”, όμως δεν αναφέρει ότι, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Καλυβίων, Θ. Βαινάς, μας κατήγγειλε την βάναυση και βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος αλλά και παίκτες του από άτομα που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι άσεμνες χειρονομίες και τα ειρωνικά σχόλια ποδοσφαιριστών της καλυβιώτικης ομάδας, όπως γράφουν, εάν συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, υπήρχε διαιτητής ο οποίος είχε το δικαίωμα, εφόσων υπέπιπτε στην αντίληψή του κάτι το μεμπτό, να επιβάλλει άμεσα τις αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές.

Το πως και το γιατί μπήκαν στο γήπεδο κάποια άγνωστα άτομα για να προπηλακίσουν και να βιαιοπραγήσουν κατά παικτών και του προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας, απάντηση ξεκάθαρη δεν δίνεται…

Το “ευ αγωνίζεσθαι” έχει να κάνει με το άθλημα (ποδοσφαιρικός αγώνας) και την αγωνιστική προσπάθεια που καταβάλλουν οι αθλητές και όχι με εξωαγωνιστικές συμπεριφορές και επεισόδια οπαδών.

Ο στόχος και ο σκοπός της δημοσιογραφικής επίσκεψής μας στο γήπεδο Παντάνασσας ήταν η περιγραφή φάσεων καθώς και η φωτογράφιση στιγμιοτύπων της αναμέτρησης ΠΑΟ – Δόξας Καινουρίου – ΠΑΟΚ Καλυβίων και όχι να υποδυθούμε το ρόλο του αστυνομικού ρεπόρτερ  ή του δικαστή για να επιβάλλουμε την τάξη…

Από εμάς, ούτε γράφτηκε ούτε υποννοήθηκε κάτι, που να μειώνει στο ελάχιστο την προσπάθεια των διοικούντων, των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων που στηρίζουν την ομάδα του ΠΑΟ – Δόξας Καινουρίου προκειμένου να περιορίσουν τις βιαιοπραγίες και τα επεισόδια που συνέβησαν.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα υποδείξουμε και θα προτείνουμε λύσεις για τα αρνητικά φαινόμενα που καταγράψαμε στο συγκεκριμένο αγώνα, αλλά πιστεύουμε ότι, η διοίκηση του ΠΑΟ – Δόξα Καινουρίου μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει ποια πορεία θα ακολουθήσει στο μέλλον ώστε να μην επαναληφθούν.

Η Συντακτική Ομάδα

http://kalyvia.gr/