Είδε την Ξάνθη να τον προσπερνά γνωρίζοντας τη δεύτερη εντός έδρας ήττα ο Παναιτωλικός  στο φετινό πρωτάθλημα. Με πολλά προβλήματα στην άμυνα δεν μπόρεσε να βρεί τους παίχτες ο Ματζουράκης για να εξουδετερώσουν τους γρήγορους επιθετικούς της Ξάνθης

Κατώτερος των προσδοκιών ο Παναιτωλικός απογοήτευσε τους φίλους του που παρά της άσχημες καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στο γήπεδο.

Μεγάλο το κενό της απουσίας του Ροντρίγκες γιατί ο Μάκος αναγκάστηκε να πάει πίσω και χάλασε έτσι τόσο η μεσαία γραμμή όσο και η άμυνα. Και γενικά η αμυντική γραμμή δεν πήγε καθόλου καλά σε ένα ακόμη εντός  έδρας παιχνίδι.

Όσο αφορά τον αγωνιστικό χώρο αφεντικό από νωρίς θέλησε να γίνει ο Παναιτωλικός, ο οποίος μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά με στόχο να βρει το γρήγορο γκολ. Οι Αγρινιώτες κυκλοφορούσαν στην μπάλα, έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο, αλλά έπεσαν έτσι στην παγίδα της Ξάνθης.

Οι ακρίτες έχουν δείξει ότι είναι εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις και το επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά. Στο 19′ ο Τριάδης έκανε όλη τη δουλειά, έσπασε την μπάλα στον Γιουνές και την ξαναπήρε για να σκοράρει από κοντά με προβολή.

Αυτό έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άφησαν εντελώς την μπάλα στον Παναιτωλικό και παράλληλα του άφησαν μέτρα στο γήπεδο προκειμένου να μπορούν να τον χτυπήσουν με αντεπιθέσεις.

Οι Αγρινιώτες, από την πλευρά τους, δυσκολεύονταν πολύ να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και έτσι αναγκαστικά προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ μόνο με εκτός περιοχής σουτ και μέσω στημένων. Το μεγάλο τους πρόβλημα ήταν πως δεν υπήρχε ο παίκτης που θα κάνει το κάτι παραπάνω με μία του ενέργεια, αφού ακόμη και ο Ουάρντα ήταν καλά κλεισμένος.

Η Ξάνθη πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της προβάδισμα και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε και το 0-2. Σκόρερ ο Λάζιτς με καρφωτή κεφαλιά σε φάση διαρκείας. Πολύ κακή η αντίδραση της άμυνας του Παναιτωλικού με τους στόπερ του να χάνουν εύκολα τον Γιουνές και σε άλλες φάσεις εκτός του συγκεκριμένου γκολ.

Οι Αγρινιώτες πάγωσαν προσωρινά, αλλά προσπάθησαν να επανέλθουν στο ματς και στο 62′ ο Τίκας είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λισγάρα στον Καμαβουάκα. Δύο λεπτά μετά ο Ουάρντα μείωσε σε 1-2 και το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον. Ωστόσο, η Ξάνθη άντεχε στην πίεση και στο 74′ έκανε και το 1-3 με το πέναλτι του Γιουνές.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, αφού φαινόταν πολύ δύσκολο για τον Παναιτωλικό να αντιδράσει. Ο Ματζουράκης έκανε δύο αλλαγές και του βγήκαν, αφού στο 86′ ο Λεντέσμα έβγαλε τη σέντρα και ο Ρότσα έβαλε το γκολ. Στα τελευταία λεπτά τα «καναρίνια» πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά φάση δεν έκαναν και δεν απέφυγαν την ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τίκας (Καρδίτσας), βοηθοί του οι Μερκενίδης (Μακεδονίας) και Μειντάνας (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Τζήλος (Λάρισας).

Κίτρινες: 73′ Κυριακίδης, 81′ Ρόσα – 14′ Λάζιτς, 21′ Ντε Λούκας, 37′ Τριάδης, 61′ Μπαξεβανίδης, 63′ Λισγάρας, 90′ Ζίβκοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ρόσα (82′ Ρότσα), Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Φερέιρα (82′ Λεντέσμα), Καμαβουάκα, Ουαρντά (75′ Τομανέ), Μαρκόφσκι.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λάζιτς, Βασιλακάκης (90’+3 Ορφανίδης), Λουσέρο, Τριάδης (90’+1 Χατζητερζόγλου), Γιουνές (86′ Ράνος).