Με φόρα από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήγαινε στο Αγρίνιο ο Ηρακλής με στόχο ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα, αλλά ο Παναιτωλικός φρόντισε να τον προσγειώσει ανώμαλα στην πραγματικότητα κερδίζοντάς τον με 2-0 το απόγευμα της Κυριακής (11/12).

Τα «καναρίνια» μπορεί να μην πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση συνολικά, αλλά ήταν πιο ουσιαστικά και επέστρεψαν έτσι στις νίκες παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα, αφού ανέβηκαν στην 7η θέση με 15 βαθμούς.

Αντιθέτως, ο «Γηραιός» έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας και θα πρέπει στα επόμενα παιχνίδια να πάρει αποτελέσματα. Έδειξε ξανά πως έχει βελτιωθεί, πάλεψε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κάτι του έλειπε. Δεν ήταν μόνο η ουσία, αλλά και η αδυναμία του να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες.

Για τους ηττημένους ο Περόνε ήταν ξανά αρκετά καλός, ενώ για τους γηπεδούχους πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ο Κλέσιο, ο οποίος είχε γκολ, δοκάρι και ασίστ. Δυο μεγάλες επεμβάσεις έκανε ο Κυριακίδης κρατώντας όρθια την ομάδα του, όταν χρειάστηκε.

Πολύ καλύτερα μπήκε στο ματς ο Παναιτωλικός, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά πήρε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα. Μπορεί στο 13′ η πρώτη τελική εντός στόχου να ήταν για τον Ηρακλή, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και στο 19′ άνοιξαν το σκορ με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κλέσιο.

Το άγχος έφυγε από τους Αγρινιώτες και ταυτόχρονα το συγκεκριμένο γκολ ανάγκασε τον Ηρακλή να βγει από τα καρέ του. Ωστόσο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τα «καναρίνια» να συνεχίζουν να κυκλοφορούν την μπάλα και να μην απειλούνται από τον «Γηραιό».

Οι «κυανόλευκοι» έχαναν με μεγάλη ευκολία την μπάλα και αδυνατούσαν να ολοκληρώσουν κάποια προσπάθειά τους. Έτσι μοιραία συνέχισαν να δέχονται πίεση από τον Παναιτωλικό, ο οποίος στο 35′ είχε και δοκάρι με κεφαλιά του Κούσα για να τελειώσει το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με πρωταγωνιστή τον Περόνε. Μέσα σε ένα λεπτό είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με την πρώτη να είναι του Πασά και αμέσως μετά τον Περόνε να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παντελίδης έριξε στο παιχνίδι τον Λεοζίνιο θέλοντας περισσότερη φαντασία και στο 59′ άλλαξε και το σχήμα της ομάδας του βάζοντας τον Αγγελόπουλο. Έτσι ο Ηρακλής γύρισε την άμυνά του σε τετράδα και είχε πλέον άλλον έναν παίκτη στα χαφ για να πάρει τις μάχες στο κέντρο.

Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν τον σκοπό τους, αφού στη συνέχεια πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός δεν ήταν καλός και έπαιζε με τη φωτιά όσο το σκορ έμενε στο 1-0. Μόνο ο Ουάρντα προσπαθούσε μεσοεπιθετικά να δημιουργήσει ρήγματα και τελικά ο Ματζουράκης τον έκανε αλλαγή στο 76′ προκαλώντας τη δυσφορία του.

Ο Ηρακλής προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά έδειχνε να μην μπορεί. Ο Παντελίδης έβαλε και τον Λάμπρου μήπως πάρει μία καλή ενέργεια από εκείνον, αλλά τελικά στο 85′ κόντρα στη ροή του ματς ο Παναιτωλικός έκανε το 2-0. Όλα τα λεφτά η ενέργεια του Κλέσιο, ο οποίος έδωσε στο πιάτο το γκολ στον Μαρκόβσκι.

Εκεί τελείωσαν τα πάντα. Οι παίκτες του Παντελίδη άδειασαν ψυχολογικά και πέταξαν λευκή πετσέτα. Αυτό ήταν εμφανές στη φάση του 90’+3 όταν κανείς δεν αντέδρασε σωστά και ο Κλέσιο άγγιξε το 3-0. Ωστόσο, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και χτύπησε στο δοκάρι, στην τελευταία φάση που ήταν άξια αναφοράς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γρατσάνης (Τρικάλων), βοηθοί του οι Τάτσης (Ηπείρου) και Πυλαρινός (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος ο Αρετόπουλος (Τρικάλων).

Κίτρινες: 22′ Μάκος, 45’+2 Μύγας – 21′ Περόνε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Χαντάκιας, Φερέιρα (67′ Καμαβουάκα), Κλέσιο, Ουάρντα (76′ Λεντέσμα), Τομανέ (67′ Μαρκόβσκι).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου (59′ Αγγελόπουλος), Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Κούρος (80′ Λάμπρου), Μοντέιρο, Πασάς (46′ Λεοζίνιο), Περόνε.