Είναι αλήθεια πως ακούγοντας κάποιος την κλήρωση και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αλλά και του ΑΠΟΕΛ θεωρεί πως ο Ολυμπιακός με την Οσμάνλισπορ θα έχει εύκολο έργο, ο δικέφαλος απέναντι στην Σάλκε εξ ορισμού θα τα βρει δύσκολα και ο ΑΠΟΕΛ έχει αποκλειστεί από την στιγμή που είδε τους Βάσκους του Ερνέστο Βαλβέρδε στην κληρωτίδα.

Για να είμαι ειλικρινής αυτό σκέφτηκα κι εγώ.

Κάνοντας όμως κάποιες δεύτερες σκέψεις κατέληξα στο συμπέρασμα πως τόσο ο ΠΑΟΚ απέναντι στους Γερμανούς του Γκεζελγκίρχεν όσο και ο Ολυμπιακός απέναντι στους Τούρκους αλλά και ο ΑΠΟΕΛ έχουν εξίσου δύσκολο έργο.

Ο μεν ΠΑΟΚ λόγω της δυναμικότητας της Σάλκε για να προκριθεί θα πρέπει να παραμερίσει τις εσωτερικές μουρμούρες και γκρίνιες αλλά και να υπερβάλει εαυτόν. Σε καμιά περίπτωση δεν περιμένω να αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ αμαχητί αλλά ούτε και θεωρώ δεδομένη την πρόκρισή του.

Μόνο και μόνο για να μπορεί ο πρωταθλητής Ελλάδος να παίζει απευθείας στους ομίλους, θέλω και ευελπιστώ σε πρόκριση και των δύο ή έστω στην πρόκριση του ενός και νίκη του άλλου τουλάχιστον στο ένα ματς.

Περνώντας τώρα στον δεύτερο της παρέας, τον Ολυμπιακό, οι παράγοντες που κάνουν δύσκολο το έργο της πρόκρισης είναι πολλοί. Ο ένας είναι ήδη γνωστός, και από μένα χιλιοειπωμένος, και ακούει στο όνομα ΕΛΛΕΙΠΕΣ ΡΟΣΤΕΡ… Ο άλλος είναι ότι οι Τούρκοι σε καμία περίπτωση, μετά τα κατορθώματά τους στον όμιλό τους, δεν μπορούν να θεωρηθούν ασήμαντοι και αδύναμοι ως ομάδα. Ο τελευταίος και σοβαρότερος λόγος, κατ’ εμέ, είναι η χώρα προέλευσης της Οσμάνλισπορ. Οι σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας εδώ και αρκετούς μήνες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές με τις προκλήσεις από το καθεστώς Ερντογάν στο Αιγαίο αλλά και οι αμφισβητήσεις της συνθήκης της Λωζάνης αλλά και των νησιών του Αιγαίου δίνουν και παίρνουν.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει και να ενισχυθεί με ποιοτικές μεταγραφές και κεντρικών αμυντικών και αριστερού μπακ αλλά κι ενός σέντερ φορ, θα πρέπει να μην επαναπαυτεί στην θεωρητική του ανωτερότητα ως ομάδα και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για ένα άκρως εχθρικό και προκλητικό κλίμα στην Άγκυρα, όπου και εδρεύει η Τούρκικη ομάδα.

Και τώρα ΑΠΟΕΛ… Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας απέδειξε με τις δύο νίκες εναντίον του πρωταθλητή Ελλάδος ότι είναι ΟΜΑΔΑ. Είναι ένα σύνολο καλά δομημένο που ξέρει τι θέλει και ξέρει πώς να ζητήσει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο. Είναι μια ΟΜΑΔΑ καλοδουλεμένη που πουλάει ακριβά το τομάρι της. Από την άλλη, οι Βάσκοι είναι σαφώς ανώτεροι και το φαβορί, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως θα πρέπει να ξεγράψουμε τον ΑΠΟΕΛ. Προσωπικά στο συγκεκριμένο ζευγάρι δίνω την πρόκριση στην Ατλέτικ Μπιλμπάο αλλά δεν ξεγράφω τον ΑΠΟΕΛ.

Καλή τύχη λοιπόν και στους τρεις Ελληνικούς συλλόγους με την ευχή να κάνουμε το 3 στα 3…

Υ.γ1: Μην ξεθαρρεύετε, δεν απέκτησα φιλοΠΑΟΚτζίδικα αισθήματα ξαφνικά. Απλά σαν οπαδός του Ολυμπιακού και σαν οφελιμιστής θέλω πρόκριση και του ΠΑΟΚ.

Υ.γ2: Κι επειδή πολλοί θα αναρωτηθείτε που κολλάει ο ΑΠΟΕΛ στο όλο στόρι, τι να κάνουμε ρε μάγκες;;; Έχουμε και κάποιες αδυναμίες πλην Ολυμπιακού.

Ο Αιρετικός