Ευδιάθετος μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Η πρόκριση μπορεί να είχε κριθεί, αλλά ο Ίβιτς αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε αρκετά παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και έτσι εκείνα ήταν λογικό να έχουν κίνητρο και να θέλουν να αποδείξουν πράγματα.

Κουλουρης, Περέιρα και Μυστακίδης ήταν σε καλή μέρα και δημιούργησαν από τα πρώτα λεπτά προβλήματα, ενώ και ο Κίτσιου με τα ανεβάσματά του από δεξιά προκαλούσε προβλήματα στον Παναιτωλικό, ο οποίος ήταν διαρκώς σε στάση αναμονής.

Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι καλύτερος και στο 30′ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Σάκχοφ, όπως και δέκα λεπτά αργότερα με τον Κουλούρη με την άμυνα των φιλοξενούμενων να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις κυρίως λόγω της έλλειψης συνεννόησης ανάμεσα σε Χαντάκια και Ροντρίγκες.

Τελικά η πίεση του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 41′, όταν ο Δεληγιαννίδης από μέσα αριστερά έκανε το 1-0. Δύο λεπτά μετά ο Σάκχοφ έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Μπίσεσβαρ και εκείνος έκανε το 2-0 τελειώνοντας το παιχνίδι. Η μοναδική αντίδραση των ακίνδυνων φιλοξενούμενων ήταν ένα σουτ του Μύγα στις καθυστερήσεις. Δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα άλλο.

Συνέχισε να σκοράρει στο ρελαντί

Πάνω που πήγε να αναθαρρήσει, του έκοψε το βήχα… Καλύτερα ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, ο οποίος μάλιστα απείλησε δύο φορές στα πρώτα λεπτά με τον Κλέσιο. Φάνηκε να ψάχνει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς έστω και αν δεν σωζόταν η πρόκριση, αλλά στο 53′ ο Σάκχοφ από κοντά έκανε το 3-0.

Κάπου εκεί οι δύο ομάδες τράβηξαν χειρόφρενο και τα λεπτά που κυλούσαν ήταν εντελώς διαδικαστικά. Το μόνο που γινόταν ήταν οι δύο προπονητές να κάνουν τις παρεμβάσεις τους και να δίνουν ανάσες σε κάποιους παίκτες τους και ευκαιρίες σε άλλους.

Η μονοτονία έσπασε στο 77′, όταν ο Περέιρα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μύγα. Ένα λεπτό μετά ο Πρίγιοβιτς το εκτέλεσε και άνοιξε λογαριασμό με τους Θεσσαλονικείς. Τελικά στο 90’+3 τα καναρίνια» βρήκαν το γκολ της τιμής με κεφαλιά του Μάρκος Πάουλο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κιοτζένης (Ξάνθης), βοηθοί του οι Βασιλόπουλος (Έβρου) και Σάββας (Σερρών), ενώ τέταρτος ο Τζουμαλάκης (Σερρών).

Κίτρινες: 28′ Σάκχοφ – 37′ Τσοκάνης, 58′ Κουτρομάνος

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Σάκχοφ (54′ Χαρίσης), Κάνιας, Μυστακίδης, Περέιρα, Μπίσεσβαρ (64′ Πρίγιοβιτς), Κουλούρης (73′ Πέλκας).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (70′ Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιός (64′ Λόπες), Πάουλο, Ρόσα (76′ Βασιλούδης), Κλέσιο.