Στο Αγρίνιο αναμένεται ο Μάξι Ρολόν που θα αποτελέσει την τρίτη μεταγραφή του Παναιτωλικού.

Ο 22χρονος Αργεντινός εξτρέμ που προέρχεται από την πολυδιαφημισμένη Μασία, θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ουάρντα.

Το Βιογραφικό του

Όνομα    Maximiliano Brian

Επίθετο   Rolón

Εθνικότητα   Αργεντινή

Ημερομηνία γέννησης   19 Ιανουάριος 1995

Ηλικία  22

Χώρα γέννησης  Αργεντινή

Τόπος γέννησης  Rosario

Θέση   Επιθετικός

Ύψος  170 cm

Βάρος   62 kg

Η καριέρα του

Ομάδες Νέων 
Orono
Atlético Luján
2007–2010 Barcelona Juniors Luján
2010–2014 Barcelona
2013 → Cornellà (δανεικός )
Οι συμμετοχές του 
Ετος Ομάδα  Συμμετ (γκολ )
2014–2016 Barcelona B 24 (2)
2016 Santos 2 (0)
Διεθνής 
2014–2015 Argentina U20 7   1
Επίσης το www.gazzetta.gr έχει ένα αφιέρωμα στην καριέρα του:
Βλέπεις ένα παλικάρι μόλις 22 ετών, μπαλαδόφατσα, Αργεντινό, με αρκετά τατουάζ και πλέον το ξέρεις…Αυτός δεν γίνεται να μην ξέρει «καντάρια» ποδόσφαιρο. Παρατηρείς το βιογραφικό του. «Απόφοιτος» των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Ωπα, εδώ είμαστε. Κυρίες και κύριοι αν ο Μάξι Ρολόν που σήμερα έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού επιβεβαιώσει τις συστάσεις που τον συνοδεύουν, τότε τα «καναρίνια»… βρήκαν λαβράκι.
Γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου του 1995 στο Ροζάριο, μεγαλωμένος σε μία φτωχή οικογένεια, από μικρός μαζί με τον δίδυμο αδερφό του – η φαμίλια μετρά τέσσερα τέκνα – ήταν με μία μπάλα στα πόδια. Ξεκίνησε από την τοπική Ατλέτικο Λουχάν και στα 13 του χρόνια κατάφερε να γίνει δεκτός για δοκιμή από τους «μπλαουγκράνα». Μαζί με τον αδερφό του Λεονάρντο πέρασαν τον Ατλαντικό και βρέθηκε στην Μασία. Τα πήγε περίφημα και όταν επέστρεψε ήταν σταντ μπάι για την ειδοποίηση. Μετά από μερικούς μήνες έσκασε το τηλέφωνο. Ηταν βράδυ ώρα Αργεντινής και εκείνος κοιμόνταν. Απάντησε ο πατέρας του που έμαθε τα ευχάριστα. Ανέβηκε στο δωμάτιό του και ο μικρός Μάξι δεν πολυκατάλαβε. «Τι έγινε; Γιατί με ξυπνάς;», τον ρώτησε. «Σήκω, πας στην Μπαρτσελόνα» του απάντησε και το παραμύθι ξεκινούσε.
Το πρόβλημα ήταν πως δεν επέλεξαν όμως και τον Λεονάρντο, κάτι που τον επηρέασε. Μάλιστα επειδή ο δίδυμος αδερφός του πήγε στην Βελέζ, ο πατέρας του ακολούθησε εκείνον στον Σάρσφιλντ αφού εκεί βρήκε δουλειά και η μητέρα του δεν γίνονταν να αφήσει την εργασία της, εκείνος βρέθηκε μόνος στην Ισπανία. Η προσαρμογή ήταν δύσκολη. Ομως εκεί άρχισε να ζει το… όνειρό του. Εβλεπε καθημερινά τα ινδάλματά του και δεν θα ξεχάσει ποτέ κάτι που του συνέβη με τον Λιονέλ Μέσι. Το 2010 υποβλήθηκε σε επέμβαση σκωληκοειδήτη και ο συμπατριώτης του σούπερ σταρ πήγε στο νοσοκομείο για να τον δει. Εκείνος όμως κοιμόταν και τον πληροφόρησαν για την επίσκεψη μόλις ξύπνησε. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ηρθε να με δει ο Μέσι και εγώ κοιμόμουν», λέει ο ίδιος χαριτολογώντας για το περιστατικό.
Ο Ρολόν έμεινε στα «φυτώρια» των Καταλανών μέχρι το 2014, ενώ πέρασε και μία σεζόν ως δανεικός στην Κορνέλια. Μεταξύ άλλων το 2013/14 κατέκτησε το Youth League και τότε προβιβάστηκε στην δεύτερη ομάδα τους, με την οποία σε 1,5  χρόνο έπαιξε 24 φορές και σημείωσε δύο γκολ. Αθελά του όμως ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην ποινή απαγόρευσης μεταγραφών που επιβλήθηκε στους «μπλαουγκράνα» το 2014. Η προσθήκη 10 νεαρών, μεταξύ άλλων και εκείνου, στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα έγινε η αιτία για να της επιβληθεί η συγκεκριμένη «καμπάνα». Για καταπάτηση των νόμων περί απόκτησης πιτσιρικάδων. «Εμείς δεν ξέραμε τίποτα», είπε σε ανύποπτο χρόνο για το θέμα ο πατέρας του. Σταδιακά ο Αργεντνός άρχισε να κάνει όλο και πιο συχνά προπονήσεις με τους «μεγάλους», έκανε παρέα με τον Νεϊμάρ, ενώ ο.. μύθος λέει πως αν και Αργεντινός, ο αγαπημένος του παίκτης στην Μπαρτσελόνα ήταν ο Βίγια. Ενδιάμεσα κλήθηκε στην Κ-20 της χώρας του και το 2015 κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα των «μικρών» που έγινε στην Ουρουγουάη. Ο Ρολόν σκόραρε στον ημιτελικό κόντρα στην Βραζιλία και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης.
Πλέον ήταν έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του. Αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποια ομάδα πρώτης κατηγορίας και αμέσως στήθηκε ένα «γαϊτανάκι» γύρω από το όνομά του. Η Σάντος και η Σαν Λορέντζο «πάλεψαν» μέχρι το τέλος και επέλεξε τελικά την πρώτη. «Μου ταιριάζει περισσότερο το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας», είπε ο ίδιος για να αιτιολογήσει την απόφασή του. Και εκεί όμως… εμπόδια, καθώς ντεμπουτάρισε με την Σάντος αρκετούς μήνες μετά την υπογραφή των συμβολαίων, λόγω ενός γραφειοκρατικού προβλήματος. Ακόμη και έτσι όμως, κατέκτησε το Παουλίστα. Πλέον μαζί με τον γιο του – αν και μικρός έχει πέσει από νωρίς στα βάσανα – και την σύντροφό του έρχεται στην Ελλάδα για να αφήσει το στίγμα του.