Ήταν αποφασιστικός και δεν του άφησε κανένα περιθώριο… Την καλύτερη πιθανότατα φετινή του εμφάνιση στη Σούπερ Λίγκα πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου (4/2) ο Παναιτωλικός, ο οποίος υπέταξε με 2-0 τον Ατρόμητο παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Οι Αγρινιώτες ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν αρκετές φάσεις για να έρθει αυτό το τρίποντο ακομη πιο άνετα και θα είχαν πετύχει και περισσότερα γκολ αν δεν σημάδευαν τα δοκάρια ή δεν είχαν απέναντί τους τον πολύ καλό Γκορμπούνοφ.

Ο τελευταίος ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από τους Περιστεριώτες. Απογοητευτική η εικόνα τους με αποτέλεσμα να πέμπτο σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς νίκη και να μπει τέλος σε οποιοαδήποτε σκέψη για πεντάδα.

Πρώτη φορά που νικά στην καριέρα του τον Ατρόμητο ο Μάκης Χάβος, ο οποίος έστησε πολύ καλά την ομάδα του και πήρε σχεδόν το απόλυτο από τους παίκτες του. Μεγάλο έκανε ο Ρόσα, πολύ ανεβασμένος έδειξε ο Μύγας, ενώ θετικός ήταν και ο Μαρκόφσκι.

Τον έπιασε από τον λαιμό! Πολύ δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναιτωλικός, ο οποίος σφυροκόπησε στο πρώτο τέταρτο τον… μουδιασμένο Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες έβγαζαν πολλά προβλήματα, δεν κρατούσαν καθόλου την μπάλα και δεν άργησαν να το πληρώσουν.

Μόλις στο 5′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με πολύ ωραίο σουτ του Ρόσα με τον Γκορμπούνοφ. Ο Λευκορώσος ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και το επιβεβαίωσε και στη συνέχεια, αφού σε ουκ ολίγες περιπτώσεις κλήθηκε να συμμαζέψει την κατάσταση με τα λάθη των αμυντικών του να είναι πάρα πολλά.

Τρεις μεγάλες ευκαιρίες είχε ο Παναιτωλικός στο 12′ με την τρίτη να είναι και… φαρμακερή, αφού ο Μαρκόφσκι έκανε το 1-0 από κοντά. Οι φιλοξενούμενοι δεν ταρακουνήθηκαν ούτε από αυτό και ο Παναιτωλικός συνέχισε να φτάνει σε τελικές.

Μετά το 25′ άρχισε να πέφτει ο ρυθμός και να ισορροπούν οι Περιστεριώτες, οι οποίοι όμως ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Λε Ταλέκ, αφού δεν λειτουργούσαν σωστά τα πράγματα στα χαφ. Δεν μπορούσε να περάσει κανείς μία κάθετη, ενώ ούτε από τα πλάγια έβγαινε φάση για τους φιλοξενούμενους.

Το 1-0 έμοιαζε φτωχό για τον σαφώς ανώτερο Παναιτωλικό, ο οποίος… κόλλησε μόνο μία φορά στο ματς στο 51′, όταν λίγο έλειψε ο Τόνσο να ισοφαρίσει. Ο Αργεντινός μπήκε από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου για να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν φάνηκε στην πορεία ούτε αυτός και έτσι το πρόβλημα στη δημιουργία δεν λύθηκε για την ομάδα του Κορακάκη.

Οι Αγρινιώτες είχαν τελικές, αλλά δεν κλείδωναν το ματς παίζοντας με τη φωτιά. Έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Μύγα, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 63′, αλλά ο Ατρόμητος έβρισκε τον τρόπο να μείνει στο παιχνίδι κυρίως λόγω του Γκορμπούνοφ.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα πρωταγωνίστησε και ο Ρόσα, ο οποίος άρχισε να δίνει το προσωπικό του σοου με εντυπωσιακές ντρίμπλες και αυτό δεν άρεσε… Πρώτα του ζήτησε τα ρέστα ο Ούμπιντες, ενώ έφαγε και μία κλωτσιά από τον Τόνσο για να… πιάσει το νόημα. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στο 76′ ο Μουνιός διαμόρφωσε το 2-0 ύστερα από σοβαρό λάθος του Κοντοέ.

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, αφού ο Ατρόμητος δεν έδειχνε να μπορεί να αντιδράσει. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, έψαξε το γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς και αφού δεν το πέτυχε συμβιβάστηκε με την ήττα με τα τελευταία λεπτά να είναι εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας), βοηθοί του οι Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και Γιώργος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), ενώ τέταρτος ο Σπυρίδων Μιχελής (Πειραιά).

Κίτρινες: 61′ Τόνσο, 85′ Λημνιός

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Ρότσα, Κούσας, Χαντάκιας, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο (72′ Μουνιός), Λόπες (69′ Κουτρομάνος), Ρόσα, Μαρκόφσκι (81′ Παπαδόπουλος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κοντοές (79′ λ. τρ. Ζησόπουλος), Παντελιάδης, Κυριακίδης (46′ Τόνσο), Μπάγκα, Πλατέλλας (65′ Ντάουντα), Λημνιός, Ούμπιδες, Κιβρακίδης, Λε Ταλέκ