Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αργεντίνου Φεντερίκο Μπράβο βρίσκεται ο Παναιτωλικός. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής όμως δεν θεωρείται “‘άγνωστος ” στην Ελλάδα, από την στιγμή που άλλη μια Ελληνική ομάδα ενδιαφέρονταν για την απόκτησή του. Πρόκειται για την ΑΕΚ, που όμως τον απέρριψε, για να προταθεί  στον Παναιτωλικό……

Όσο αφορά λοιπόν την υπόθεση του Μπράβο υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ στην Αθηναϊκή εφημερίδα  “Goal” το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου , που αναφέρει τα εξής:

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση με την οποία η ΑΕΚ την περασμένη Τετάρτη επισημοποιούσε τη λήξη της συνεργασία της με τον Αλεξ Ντε Μπαρτόλο και η είδηση για τις διαπραγματεύσεις του Παναιτωλικού με τον Αργεντινό Φεντερίκο Μπράβο, που αποτέλεσε ένα από τα «δυνατά» χειμερινά μεταγραφικά σήριαλ της Ενωσης, επιβεβαίωσε όσους από τη μανατζερική πιάτσα ανέφεραν πως ο πρώην αρχισκάουτερ της ΑΕΚ δεν πρόκειται να μείνει για πολύ χωρίς δουλειά…

Και επειδή αυτούς ξέρει (ο Παναιτωλικός), αυτούς… εμπιστεύεται -παρά το ότι στο παρελθόν οι σχέσεις τους είχαν ψυχρανθεί αρκετά-, οι Αγρινιώτες άνοιξαν και πάλι την πόρτα στον πρώην ποδοσφαιριστή του Ηλυσιακού προκειμένου να τους ανοίξει και αυτός με τη σειρά του, εκ νέου, την πόρτα στην ποδοσφαιρική αγορά της Αργεντινής.

16522958_10212113688781960_2033944184_n

Το ενδιαφέρον του Παναιτωλικού για τον Μπράβο δεν είναι τωρινό. Οταν ο 23χρονος αμυντικός μέσος είχε φτάσει κοντά στην ΑΕΚ, είχατε ενημερωθεί από το «Goal» πως από την εποχή που ο Ντε Μπαρτόλο έφερνε παίκτες για τα «καναρίνα» (Γκάλο, Γοδόι, Μαρτίνες, Βιγιαφάνες, Ρουσκουσέδα, Ντάνι και Ντιέγκο Μπεχαράνο), είχε προτείνει τον Μπράβο στον Παναιτωλικό και μάλιστα σε μια τιμή που δεν ξεπερνούσε τα 120 χιλιάρικα έναντι 250.000 ευρώ στα οποία διαπραγματευόταν με την ΑΕΚ. Ο Μπράβο είχε κοπεί τότε ως αργός και ως ένας παίκτης που μπορεί να δώσει περισσότερες λύσεις στο κέντρο της άμυνας παρά στα χαφ. Τελικά… τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, αφού ο Μπράβο (που ίσως και σήμερα βρεθεί στο Αγρίνιο για τις υπογραφές) από τη στιγμή που δεν πέρασε στην ΑΕΚ, δεν έβρισκε ομάδα, παραμένοντας ελεύθερος με το ημερολόγιο να αναγράφει 4 Φεβρουαρίου, ενώ ο Παναιτωλικός έχει ένα ρόστερ γεμάτο… τρύπες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία για τον παίκτη ουσιαστικά έγινε στο περιθώριο των δυο αγώνων του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ, τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο Αγρίνιο, ενώ σημαντικό ρόλο για την επαναπροσέγγιση έπαιξε η παρουσία του Μπελεβώνη στην προεδρία της ΠΑΕ.