Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Μπεργκ, ο οποίος έκανε χατ τρικ, ενώ καλός ήταν και ο Βιγιαφάνιες.

Όσο για τον Παναιτωλικό , θα μπορούσε όλα να ήταν αλλιώς αν σκόραρε ο Λόπες, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική τους καλή στιγμή. Για άλλο ένα ματς ήταν ακίνδυνοι σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του με αποτέλεσμα να γνωρίσουν τρίτη σερί εκτός έδρας ήττα στη Σούπερ Λίγκα.

Τεστ υπομονής… Κάκιστο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τους Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό να βγάζουν στο χορτάρι όλες τους τις αδυναμίες στο κομμάτι της δημιουργίας και να αναλώνονται απλώς στο να καταστρέφουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου και στο να κάνουν εύκολα αλλεπάλληλα λάθη.

Οι Αγρινιώτες έκλεισαν όλους τους χώρους και προσπάθησαν να περιορίσουν όσο περισσότερο μπορούσαν τους Βιγιαφάνιες και Εμποκού γνωρίζοντας ότι οι δυο τους κάνουν το παιχνίδι για τους «πράσινους». Το κατάφεραν σε πολύ μεγάλο βαθμό και ουσιαστικά τους οδήγησαν στο να κάνουν μόνο κάποια γεμίσματα.

Η μοναδική καλή στιγμή ήταν στο 14′, όταν ο Μπεργκ από καλή θέση δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα. Ο Σουηδός είχε και δύο τελικές στο φινάλε του ημιχρόνου από βαθιές μπαλιές. Αυτό ήταν, άλλωστε, το παιχνίδι των «πρασίνων», οι οποίοι με την μπάλα κάτω δεν έβγαζαν συνδυασμούς. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση και ο Κλωναρίδης, ο οποίος δεν επιχείρησε να πάρει προσπάθειες.

Ο Παναιτωλικός, από την πλευρά του, ήταν θεατής στο μεγαλύτερο μέρος του 45λέπτου, αλλά είχε και την καλύτερη ευκαιρία, αυτή του Λόπες στο 17′. Ο Μαρκόφσκι πήρε κάποιες μάχες και προσπάθησε να κρατήσει μπάλα, αλλά Κλέσιο και Λόπες δεν του έδωσαν τα στηρίγματα που θα ήθελε, ενώ ο Ρότσα είχε πολλά κενά διαστήματα στο παιχνίδι του.

Σαφώς καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε αισθητά. Μπήκε μέσα πιο αποφασισμένος και από τα πρώτα λεπτά άρχισε να φτάνει σε τελικές. Δραστήριος ο Π. Βλαχοδήμος συγκριτικά με τον Κλωναρίδη που αντικατέστησε.

Το ματς σταδιακά μετατράπηκε σε μία κόντρα των μεσοεπιθετικών του Παναθηναϊκού με τον Κυριακίδη, ο οποίος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να κρατήσει το μηδέν. Τελικά νικήθηκε στο 67′ από κοντά από τον Μπεργκ σε φάση διαρκείας κι ενώ προηγουμένως είχε αποκρούσει κεφαλιά του Βιγιαφάνιες.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και για λίγα λεπτά ανέβασε στροφές. Πήρε μέτρα στο γήπεδο και θέλησε να ρισκάρει. Ωστόσο, δεν είχε τρόπο για να απειλήσει με τους γηπεδούχους να ρίχνουν τον ρυθμό έξυπνα κυκλοφορώντας την μπάλα.

Στο 80′ ο Κούσας έκανε λάθος και ο Μπεργκ δεν συγχώρεσε ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ 2-0 έχοντας και την τύχη με το μέρος του, αφού η μπάλα κόντραρε στον αρχηγό του Παναιτωλικού. Κάπου εκεί οι Αγρινιώτες πέταξαν λευκή πετσέτα και το πλήρωσαν. Στο 89′ ο Λουντ από ωραία κάθετη του Βιγιαφάνιες έκανε το 3-0 και τρία λεπτά μετά ο Μπεργκ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Σελίμος (Λακωνίας), βοηθοί του οι Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), ενώ τέταρτος ο Γιώργος Γιαννουλάκης (Χανίων).

Κίτρινες: 60′ Κυριακίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ρέις (λ. τρ. 37′ Κουρμπέλης), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού (78′ Λουντ), Κλωναρίδης (46′ λ. τρ. Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας (66′ λ. τρ. Κουτρομάνος), Τσοκάνης, Μάκος, Λόπες, Πάουλο, Κλέσιο (73′ Κλέσιο), Ρότσα (79′ Παπαδόπουλος), Μαρκόφσκι.