Οι «βυσσινί» είχαν πολύ πάθος, πήγαιναν πρώτοι στις μονομαχίες και παίζοντας μαζική άμυνα όταν χρειάστηκε κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους πηγαίνοντας έτσι με ματς περισσότερο στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Χρυσός» σκόρερ ο Φάρκας.

Για τους φιλοξενούμενους, αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές.

Στη δύναμη πήγε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έδωσαν πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου. Ούτως ή άλλως εκεί παιζόταν κυρίως το παιχνίδι, αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα, αλλά χωρίς ουσία. Προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τα πλάγια με τους μπακ του να ανεβαίνουν. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν ότι οι Ρόσα και Ρότσα δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν έπαιρναν πάνω τους ατομικές προσπάθειες.

Οι «βυσσινί» σε κανονική ροή αγώνα ήταν ακίνδυνοι και προσπαθούσαν κυρίως με κάποια στημένα να ανοίξουν το σκορ. Τελικά έτσι έγινε με τον Φάρκας στο 35′ να κάνει το 1-0 από φάουλ του Ναζλίδη. Υπήρξαν, μάλιστα, έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι έπρεπε να δοθεί επιθετικό στον Κούσα.

Δεν ήταν πολλές οι φάσεις ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά υπήρχε μία σημαντική διαφορά σε αυτό, ότι ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένος. Έπρεπε ούτως ή άλλως να αντιδράσει και το προσπάθησε όσο μπορούσε. Είχε, όμως, ένα σημαντικό πρόβλημα να λύσει, ότι τα περισσότερα όπλα του βρίσκονταν σε κακή μέρα.

Αυτό ανάγκασε τον Χάβο να κάνει τη μία αλλαγή μετά την άλλη στο δημιουργικό κομμάτι. Έβγαλε κατά σειρά Ρότσα, Ρόσα και Λόπες, οι οποίοι δεν έδωσαν σχεδόν τίποτα, και ανακάτεψε στην τράπουλα ώστε να φτάσει στην ισοφάριση. Άλλαξε και το σύστημα σε 4-4-2 με τον Μαρκόφσκι να παίζει δίπλα στον Παπαδόπουλο και έκλεσει την ΑΕΛ στα καρέ της.

Οι «βυσσινί» δεν διαχειρίστηκαν σωστά το ματς γιατί έδωσαν πολύ χώρο στον Παναιτωλικό. Δεν του έκοψαν τον ρυθμό, δεν κρατούσαν μπάλα και τον διευκόλυναν στο να βγάζει φάσεις. Ακόμα κι έτσι, πάντως, θα μπορούσαν να έχουν κάνει στο 71′ το 2-0 εάν ο Ντέλετιτς στεκόταν λίγο πιο τυχερός. Τελικά το σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Αγρινιώτες προειδοποίησαν στο 74′ με τον Παπαδόπουλο, το σουτ του οποίου απομάκρυνε στη γραμμή ο Κόντορ, και στο 80′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Πάουλο. Η ΑΕΛ συνέχισε να αμύνεται όπως μπορούσε με την ένταση να είναι μεγάλη στο φινάλε. Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν ότι έφτασαν να καυγαδίσουν οι Ξενοδόχοφ και Φατιόν με τους υπόλοιπους να τους χωρίζουν. Τελικά έως το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι και οι γηπεδούχοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Φουκάκης (Ηρακλείου), βοηθοί του οι Χαρίσης (Γρεβενών) και Νικολακάκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 73′ Ναβάρο, 89′ Φατιόν, 89′ Ξενοδόχοφ – 23′ Πάουλο, 45′ Λόπες, 55′ Ροντρίγκες, 60′ Ρόσα, 82′ Μπράβο

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ (81′ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Τσακοπίνο (65′ Ρέντζας), Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Ρότσα (58′ Γιαννιώτης), Μπράβο, Πάουλο, Λόπες, Ρόσα (68′ Μαρκόφσκι), Παπαδόπουλος.