Ο Παναιτωλικός αρέσκεται στα μεταγραφικά… ψώνια από την Πορτογαλία. Είναι από τις αγαπημένες του αγορές και κατά καιρούς έχει… αλιεύσει λαβράκια. Μία από τις περιπτώσεις που έχουν κάνει γκελ στους ανθρώπους της αγρινιώτικης ομάδας είναι ο Μαρσέλο Ντος Σάντος Φερέιρα. Πρόκειται για 27χρονο κεντρικό αμυντικό, γεννημένο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο οποίος αποτελεί βασικό στέλεχος στα μετόπισθεν της Ρίο Αβε την τελευταία πενταετία, μετρώντας 107 συμμετοχές και 6 γκολ.

Ο Μαρσέλο ξεκίνησε από τους ερασιτέχνες της Βάσκο Ντε Γκάμα και έπειτα στη δεύτερη ομάδα της Ρίο Πρέτο. Μετακόμισε στην Πορτογαλία για την Ριμπειράο, της 3ης κατηγορίας και μετά την πρώτη του σεζόν (21 συμμετοχές, 2 γκολ, 2010-11) τον ανακάλυψε αμέσως η Ρίο Αβε, τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες και τον παραχώρησε δανεικό στη Λεισόες (20 συμμετοχές, 2011-12). Την επόμενη σεζόν και πρώτη του, στη Ρίο Αβε κατάφερε να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου παίκτη της, καταγράφοντας 28 ματς στο ενεργητικό του. Εκτοτε μετρά γεμάτες χρονιές, ενώ την τρέχουσα που είναι σε εξέλιξη έχει αγωνιστεί ήδη σε 29 από τα 32 παιχνίδια.

Οπως και να έχει, ο Παναιτωλικός έχει τον εν λόγω στόπερ στη μεταγραφική του λίστα και προσπαθεί να τον εντάξει στο δυναμικό του, αν και δεν πρόκειται για μία εύκολη περίπτωση, καθώς έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τη νυν ομάδα του.