Κοντά στην απόκτηση του Ταξιάρχη Φούντα βρίσκεται ο Παναιτωλικός .Πρόθεση των ανθρώπων της ΠΑΕ είναι να φέρουν στο Αγρίνιο τον 22χρονο βραχύσωμο αριστερό επιθετικό ο οποίος την χρονιά που πέρασε με τα χρώματα του Πανιώνιου είχε 19 συμμέτοχες και σημείωσε 2 γκολ.

Το τελευταίο διάστημα δεν συμπεριλαμβάνονταν στις επιλογές του Μιλόγεβιτς και έμεινε εκτός πλάνων της ομάδας της Ν. Σμύρνης. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο με τον Πανιώνιο αλλά αναμένεται να μείνει ελεύθερος.

Ο Φούντας που κατάγεται από το Νεοχώρι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ΑΕΚ όπου  στις 17 Μαρτίου 2012,  πραγματοποίησε το ντεμπούτο του  ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει ποτέ αγωνιστεί με την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα σε ηλικία 16 ετών 6 μηνών και 13 ημερών αγωνιζόμενος για 31 λεπτά.

Στο τέλος της περιόδου 2012-13, με τον υποβιβασμό της η ΑΕΚ  έμεινε ελεύθερος. Στη συνέχεια συμφώνησε με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Λάνκοβιτζ, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013. Για να αποκτήσει εμπειρία και να πάρει συμμετοχές, δόθηκε στη θυγατρική της Σάλτσμπουργκ, τη Λίφερινγκ, της 2ης κατηγορίας Αυστρίας, για την περίοδο 2013-14, όμως τον Ιανουάριο του 2014 παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός στην Γκρέντιγκ.

Το καλοκαίρι του 2014 ανακοινώθηκε η παραχώρησή του (και πάλι με τη μορφή δανεισμού) για έναν χρόνο στον Πανιώνιο.  Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός, αυτήν τη φορά για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης.

Τον Ιούλιο του 2016 επέστρεψε στον Πανιώνιο, υπογράφοντας ως ελεύθερος.

Είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική Ελπίδων (Κ-21), ενώ υπήρξε διεθνής με την Παίδων (Κ-17) την περίοδο 2011-2012 και με τη Νέων (Κ-19) (2012-2014).

Τον Ιούνιο του 2015 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Ανδρών, από τον Σέρχιο Μαρκαριάν. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου 2015 στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον των Νήσων Φερόε για τα προκριματικά του Euro 2016, όταν αντικατέστησε τον Παναγιώτη Κονέ.

Στα ματς κόντρα στον Παναιτωλικό δεν πέρασε απαρατήρητος από τους φιλάθλους του Παναιτωλικού και είχε δημιουργηθεί μια ένταση μεταξύ των δυο πλευρών. Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και είναι πιθανόν να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του Παναιτωλικού την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο