Ο Αστέρας Αμαλιάδας εμπιστεύτηκε τις τύχες της τεχνικής ηγεσίας στον Πέτρο Μίχο, ο οποίος θα διαδεχτεί τον Λάζαρο Σέμο. Ο Μίχος γνωρίζει πολύ καλά τις μικρές κατηγορίες, έχοντας περάσει στο παρελθόν μεταξύ άλλων σε Καλλιθέα, Παναιγιάλειο, Αθηναϊκό, Νίκη Βόλου, ΠΑΣ Γιάννινα, Αιολικό, Ολυμπιακό Λιοσίων, Αστέρα Μαγούλας, ΠΑΟ Ρουφ και Φωκικό και θεωρείται η καταλληλότερη λύση για την επίτευξη της ανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοικούσα επιτροπή του Αστέρα Αμαλιάδας, ανακοινώνει την πρόσληψη του Πέτρου Μίχου, στη θέση του τεχνικού της ομάδας. Ο Πέτρος Μίχος, θα αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας τη νέα σεζόν.

Ο Πέτρος Μίχος (Αγρίνιο, 17 Φεβρουαρίουυ 1959) εργάστηκε ως προπονητής σε πολλούς συλλόγους, με αρκετές επιτυχίες. Ξεκίνησε το 1994 από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον Παναιτωλικό και κατάφερε την περίοδο 1996-97 να τον προβιβάσει στη Β΄ Εθνική.

Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα σωματεία, όπως, μεταξύ άλλων, σε: Καλλιθέα, Παναιγιάλειο, Αθηναϊκό, Νίκη Βόλου, ΠΑΣ Γιάννινα, Αιολικό, Ολυμπιακό Λιοσίων, Αστέρα Μαγούλας, Π.Α.Ο. Ρουφ (την περίοδο 2008-09 συνέβαλε καθοριστικά στην κατάκτηση του τίτλου της Δ΄ Εθνικής και της ανόδου) και Φωκικό Άμφισσας. Πέρυσι εργάστηκε στον Αιολικό Μυτιλήνης, ομάδα η οποία αγωνίστηκε στον ίδιο όμιλο με τον Αστέρα Αμαλιάδας.