Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η μορφή που θα έχει το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2017-2018

Tο… παζλ του πρωταθλήματος της τρίτης Εθνικής κατηγορίας για την περίοδο 2017-2018 έχει συμπληρωθεί αλλά ακόμα περιμένουμε την επίσημη και οριστική μορφή του και από ποιές ομάδες θα απαρτίζεται ο κάθε ένας από τους οκτώ ομίλους.

Το νέο σύστημα διεξαγωγής, των 8 ομίλων με τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο από κάθε Ένωση, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη νέα σεζόν, όπου θα συμμετέχουν και πολλές ιστορικές ομάδες.

Όπως είχε οριστεί εξ’ αρχής το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2017-2018 θα απαρτίζεται από 8 ομίλους που θα περιλαμβάνουν ανάλογο αριθμό ομάδων (13 η 14) ενώ δεν θα υπάρχει Κρητικός όμιλος.

Συνολικά στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου θα μετέχουν 109 ομάδες ενώ όπως έχει γίνει γνωστό το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, την κανονική αλλά και το «ειδικό πρωτάθλημα» που θα μετέχουν οι πρωταθλητές των 8 ομίλων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου, δηλαδή συνολικά 4, θα προβιβαστούν στην Football League.
Αναμφισβήτητα το πρωτάθλημα δεν θα θυμίζει σε τίποτα ούτε το φετινό αλλά ούτε και των προηγούμενων χρόνων στην Γ΄Εθνική, με τα οικονομικά δεδομένα όλων των ομάδων να «αναγκάζουν» την ΕΠΟ να προχωρήσει στις παρακάτω αλλαγές έτσι ώστε να είναι πιο βιώσιμα τα πρωταθλήματα αν και οι μετακινήσεις εκτός Κρήτης ξανά για τιςΚρητικές ομάδες θα είναι δαπανηρές και φέτος.

Το πρωτάθλημα της νέας περιόδου θα θυμίζει πολύ την Δ’ Εθνική, και όλα αυτά προκύπτουν από την εκδοθείσα προκήρυξη της ΕΠΟ, η οποία προβλέπει πως ο αριθμός των 109 ομάδων θα είναι ο οριστικός αν και θα πρέπει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε αν όντως θα υφίστανται όλες στην κλήρωση για τη στελέχωση των 8 ομίλων της νέας περιόδου.

Πηγή: athleticradio