Μετά τις Καμπρίλς, Αμπόστα, Ρέους, Εσπανιόλ Β’, Αλμπαθέτα, Σαραγόσα και Νουμάνθια, έρχεται η Ελλάδα, το Αγρίνιο και ο Παναιτωλικός. Ο 28χρονος Ουρυγουανός μεσοεπιθετικός μίλησε στο Sport24.gr από το Καρπενήσι, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας από την Αιτωλοακαρνανία για τους στόχους της νέας σεζόν κι εξέφρασε την ανυπομονησία του να ξεκινήσει αυτή.

– Έρχεται η πρόταση από τον Παναιτωλικό. Μίλησε με κάποιον για να ζητήσεις πληροφορίες για το ελληνικό πρωτάθλημα ή για την ομάδα;

“Να σου πω την αλήθεια, δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει παίξει εδώ. Συζήτησα με τους ατζέντηδές μου και μου είπαν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ισχυρό. Οπότε, έτσι απλά αποφάσισα να έρθω εδώ”.

– Έρχεσαι από ένα πρωτάθλημα επίσης πολύ δυνατό ακόμη και στη δεύτερη κατηγορία του. Ο στόχος σου με την ομάδα;

“Βέβαια και το ισπανικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Αλλά και το ελληνικό είναι ωραίο. Μου είπαν από την πρώτη στιγμή ότι είναι πολύ τακτοποιημένη ομάδα ο Παναιτωλικός και το διαπιστώνω κι εγώ. Ο στόχος είναι μέσα από τη δουλειά να φθάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε”.

– Είναι μια ομάδα με πολύ λατινοαμερικάνικο στοιχείο. Σε βοηθά στην προσαρμογή σου;

“Ναι, υπάρχουν πολλοί Λατινοαμερικάνοι. Βραζιλιάνοι, Ουρουγουανοί κι Αργεντινοί. Σίγουρα βοηθά, αλλά στην τελική είμαστε μια ομάδα. Κι έτσι θα προχωρήσουμε”.

– Έχεις μια εικόνα για το ελληνικό πρωτάθλημα, για τις ελληνικές ομάδες;

“Να είμαι ειλικρινής, έχω δει μόνο τις ελληνικές ομάδες που έχουν παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ένα είναι σίγουρο, θα παλέψουμε με τους “μεγάλους” για να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”.

– Είσαι ανυπόμονος για να ξεκινήσει αυτή η νέα περιπέτεια;

“Ναι, προφανώς και είμαι. Θέλω πώς και πώς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα”.

– Τι περιμένεις πιο πολύ;

“Το πρώτο ματς. Το πρώτο εντός έδρας ματς. Να κερδίζουμε είτε παίζω καλά είτε όχι”.